Ziua Mondială a Cărții și confecționarea sau cumpărarea de costume

62

Ziua Mondială a Cărții este un eveniment global, dar respectarea sa ia forme diferite. În majoritatea țărilor, ea celebrează literatura, uneori cu un accent deosebit pe un autor de importanță națională. În Marea Britanie, comemora în mare măsură papier-mâché și Amazon Prime. Deși încă mai au loc jetoane de cărți și evenimente la biblioteci, pentru mulți părinți cea mai mare parte a zilei are cel mai puțin de-a face cu cărți: confecționarea sau cumpărarea de costume.

Astfel, Nu există niciun subiect despre care am scris care să fi generat mai multă corespondență și mai mult consens decât costumele de Ziua Mondială a Cărții. După cum sa plâns un părinte, o parte a problemei este că un număr mare de personaje literare poartă doar haine. (Ei au teoretizat că acesta, mai mult decât orice altceva, este motivul pentru care Harry Potter va continua să rămână o parte indispensabilă a canonului literar: câteva minute cu un stilou, o pereche de ochelari dezafectați și bun venit.) Un coleg s-a lovit recent. într-un alt părinte care, cu o noapte înainte de Ziua Mondială a Cărții, fusese redus să caute în parcul local bețe pentru un costum. Alții merg pur și simplu pe calea mai costisitoare de a comanda o ținută online.

După cum va ști oricine care și-a forțat vreodată să zâmbească ca răspuns la un cadou făcut în casă de la o rudă mai mică: dacă copilul nu este un minune artistic, o temă care îi cere să „facă ceva” este, de fapt, o sarcină. pentru parintii lor. (În practică, este de obicei o sarcină pentru mamele lor.) Costumele pentru Ziua Mondială a Cărții sunt pur și simplu cel mai înalt exemplu de profil al acestei tendințe.

Politica pentru teme în general este destul de slabă: printre sistemele de învățământ cu cele mai bune performanțe din lume, Țările de Jos stabilesc o sumă peste medie, în timp ce Coreea de Sud și Japonia stabilesc mai puțin. Italia și Rusia stabilesc multe și au puțin de arătat pentru asta. Cel mai bun caz pe care îl putem face cu adevărat este că nu există nicio dovadă că este dăunător în mod activ.

Dar unul dintre lucrurile pe care le știm despre rezultatele educaționale ale copiilor este că cei mai importanți doi factori sunt propriile familii și apoi, cu ceva în urmă, calitatea profesorilor lor. Nu există multe lucruri pe care politicienii pot face cu privire la prima: statul britanic s-a bucurat de unele succese cu SureStart, dar, în general, înțelegerea noastră cu privire la pârghiile politice pe care trebuie să le tragem pentru a obține părinți mai buni este destul de slabă.

Noi, cel puțin, avem o idee mai bună despre ceea ce face și atrage profesorii buni. Dar, în ambele cazuri, o regulă de bază pentru școli ar trebui să fie: ne ajută sau împiedică acest lucru capacitatea de a găsi și angaja profesori buni? Și este o bună utilizare a timpului și a banilor fie al unui profesor, fie al unui părinte?

Unele teme – învățarea ortografiei sau a tabelelor de înmulțire, de exemplu – nu consumă timpul profesorului, deoarece pot fi predate într-un mod care evită pierderea timpului marcandu-l în afara orelor. (Un adevăr neglijat este că, cu cât profesorii au mai mult timp pentru notarea și administrarea, cu atât este mai puțin timp disponibil pentru elevi în clasă). Puteți chiar să faceți un argument bun că unele dintre ele nu sunt o risipă de energie parentală, deoarece acestea sunt abilități esențiale.

Dar toate temele care necesită implicarea adulților – cum ar fi realizarea de costume nesfârșite – reușesc să consume timp părinților și profesorilor fără un efect bun. Și, deși există excepții în ambele direcții, majoritatea părinților sunt fie săraci în timp, fie săraci în numerar. Tema pentru acasă care necesită cantități mari de implicare tinde să-i penalizeze pe copiii părinților fără mult timp, pe cei fără mulți bani sau pe ambele.

O plângere frecventă pe care o aud de la părinții din sectorul de stat este că școala lor nu are manuale sau echipamente moderne. Aceste lucruri costă adesea mult mai puțin decât au ajuns să plătească din propriul buzunar pentru a satisface cerințele de coacere, asamblare a costumelor sau alte activități care, evident, nu pot fi realizate singur de un copil.

De ce sistemul școlar primar este atât de plin de teme pentru părinți? O parte este că societatea nu respectă cu adevărat timpul mamelor care lucrează: îl vedem ca pe o marfă care poate fi tăiată sau redusă cu ușurință pentru a se adapta „muncii părinților”. Dar celălalt este că, de asemenea, nu acordăm predarii respectul pe care îl merită.

Marea Britanie a devenit o țară în care credem că costumația și meșteșugurile ar trebui făcute prost de către părinți în grabă, deoarece nu respectăm că aceste lucruri sunt și abilități care merită făcute și predate bine. Deloc surprinzător, ceea ce leagă atât predarea profesională, cât și temele pentru părinți este faptul că acestea sunt în general făcute de femei. Iar eșecul de a gândi profund despre cum să-și maximizeze timpul este, în cele din urmă, parte a unui stigmat mult mai vechi.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online