Conducătorii auto trebuie să îşi reînnoiască RCA-ul în foarte scurt timp, mai exact cei care au asigurări auto la City Insurance.

163

Din punct de vedere al poliţelor auto, un milion de conducători auto sunt obligați să facă un pas important până pe data de 11 mai. Cei care nu vor lua urgent această măsură vor fi răspunzători pentru un eventual accident provocat și vor plăti toate pagubele din buzunarele lor.

Concret, conducătorii auto vizați trebuie să îşi reînnoiască RCA-ul în foarte scurt timp, mai exact românii care au asigurări auto la City Insurance.

Astfel, toți acești șoferi sunt nevoiți să își reînnoiască poliţele de asigurare până pe 11 mai. Aceasta este data la care toate poliţele emise de compania în faliment vor expira. Dacă nu vor lua urgent această măsură, ei vor fi direct răspunzători pentru eventualele daune provocate celorlalţi participanţi la trafic.

Din punct de vedere juridic, Tribunalul Bucureşti a emis pe data de 9 februarie procedura falimentului City Insurance. Din acest moment, termenul de valabilitate al poliţelor RCA este de 90 de zile de la data deciziei. Șoferii cu poliță RCA emisă de City Insurance care doresc să fie despăgubiți trebuie să depună o cerere la Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Cât vor costa polițele RCA

În contextul anexei proiectului înaintat de ASF, pentru limitarea preţurilor la asigurările RCA, un tânăr de până în 30 de ani, care conduce o maşină cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 1200 de centimetri cubi, va plăti o primă brută pentru asigurarea obligatorie auto de 1.286 de lei.

Comparabil, cea mai mare primă pentru RCA, prevăzută de lista cu noi tarife pentru 2022 va fi plătită de tinerii de până în 30 de ani care conduc maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2500 de centimetri cubi. În cazul lor, prima brută de asigurare este de 3.551 de lei.

Iar, cea mai mică primă de asigurare este de 762 de lei şi se aplică şoferilor cu vârsta cuprinsă între 51 şi 60 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 1200 de centrimetri cubi.

Șoferii vor trebui să ia decizia până pe 11 mai

Pentru tinerii de până în 30 de ani, care conduc maşini cu o capacitate între 2001 şi 2500 cmc, prima brută a asigurării RCA este de 2.545 de lei.

Noile tarife sunt prevăzute în anexa proiectului de hotărâre de guvern pentru limitarea preţurilor RCA.

În prezent, în locul liber lăsat de City Insurance, statul încercă să compenseze prin Exim Asigurări. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a spus, în luna februarie a acestui an, că se lucrează și pentru ca CEC Bank să înființeze o secție dedicată asigurărilor RCA. La acel moment, premierul a vorbit în cadrul unei ședinte a PNL despre problema prețului polițelor RCA. Astfel, Nicolae Ciucă a căutat câteva soluții după o ședință tensionată, în contextul în care prețurile au crescut într-un ritm alarmant.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online