5 lucruri despre serviciul rent a car pe care nu le stiai

creditefoto-envatoelements1
76

Serviciile rent a car sunt tot mai populare in Romania, tinand cont de faptul ca dupa ce masurile impuse de pandemie au fost ridicate, oamenii au inceput sa manifeste un interes sporit pentru calatoriile in tara si in afara ei. Si pentru ca ideea de a inchiria o masina si de a beneficia de o experienta cu totul noua le surade mai mult decat sa calatoreasca in autoturismul personal sau cu trenul, asa se explica si cererea tot mai mare pentru acest serviciu. In cele ce urmeaza vor fi consemnate unele dintre cele mai interesante lucruri despre serviciul rent a car din Bucuresti si din tara pe care multi oameni poate nu le stiu.

1. Varsta minima obligatorie pentru a putea inchiria o masina este de 21 de ani

Permisul de conducere se poate obtine, dupa cum se stie, incepand de la 18 ani, dar pentru a inchiria un autoturism, varsta minima obligatorie este de 21 de ani. In plus, firmele aplica pentru soferii de pana in 25 de ani o taxa suplimentara, iar o alta conditie impusa este aceea ca soferul sa detina permis de cel putin 12 luni. Deci, inainte de inchiria verificati daca bifati toate aceste conditii.

2. Masina este primita, dar si predata dupa ce a fost curatata interior – exterior

O alta regula pe care majoritatea firmelor de inchirieri auto o implementeaza este aceea ca o masina sa fie inchiriata dupa ce a fost curatata la interior si la exterior. Pe cat posibil, acelasi lucru este asteptat si cand masina este returnata de catre persoana care a inchiriat-o.

3. Este asigurata asistenta rutiera 24/24

O facilitate importanta care este oferita de companiile de rent a car din Bucuresti si din tara este aceea ca asigura, in general, asistenta rutiera non-stop pe tot teritoriul Romaniei sau in tarile pentru care clientul a obtinut o autorizatie de circulatie. Astfel, in cazul unor defectiuni care nu apar din cauza clientului, asistenta este gratuita. In cazul in care autoturismul nu se va putea repara in aceeasi zi, firma ii va oferi un altul in cel mai scurt timp.

4. Firmele rent a car isi asuma contractual sa detina un parc auto bine pus la punct

Firmele rent a car din Romania isi asuma, prin contractele cu clientii lor, obligatia sa le asigure acestora masini in perfecta stare de functionare, cu revizii la zi, curate si cu un plin de combustibil. De asemenea, in perioada cand este inchiriata o masina, soferului i se pun la dispozitie actele acesteia (certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA, polita CASCO, precum si Rovinieta).

5. Se pot economisi bani rezervand din timp o masina

Ca in mai multe domenii de activitate, si in cazul rent a car clientii care achita din timp inchirierea unei masini primesc, in general, o reducere de pret, care variaza de la o firma la alta. Oferta fiecarei companii poate fi gasita, de regula, pe site-ul firmei de inchirieri auto. Daca aveti nevoie de detalii suplimentare, nu ezitati sa dati un telefon sau un e-mail.

In concluzie, daca tineti cont de toate aceste informatii, puteti apela cu incredere la serviciile de inchirieri auto in Bucuresti si va puteti bucura de o experienta foarte buna.

 

 

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online