Aplicația “Amiabila” vine cu noi avantaje pentru șoferi

Foto: curierulnaţional.ro
167

În prezent, aplicația “Amiabila”, care permite șoferilor implicați în accidente să completeze în format electronic formularul de constatare amiabilă, va primi luna aceasta noi modificări, ceea ce înseamnă noi avantaje pentru șoferi.

Astfel, în ţara noastră, aplicația prin care românii implicați în accidente, pot completa formularul de constatare amiabilă are peste 70.000 de utilizatori iar numărul de oameni care se înregistrează zilnic depășind 300.

În să începând cu luna aceasta, vor exista funcții noi care vor permite administrarea documentelor care trebuie să însoțească obligatoriu un mijloc de transport.

Concret, în cazul în care ITP-ul, polița RCA sau rovinieta urmează să expire, utilizatorii aplicației vor primi notificări pe telefonul mobil, prin SMS sau prin e-mail.

De altfel, această aplicație este gratuită.

Aplicația “Amiabila” avea deja 63.000 de utilizatori în luna decembrie a anului trecut

Doar în luna decembrie 2022, aplicația “Amiabila” avea deja 63.000 de utilizatori. Concepută și operată de BAAR, a devenit operațională în octombrie, la puțin timp după ce ASF a modificat norma RCA astfel încât formularul tipărit de constat amiabil, un coșmar pentru mulți dintre șoferi, să nu mai fie obligatoriu, scrie studiifinanciare.com

În contextul eficienţei, în două luni de la lansare, arată datele Biroulului Asigurătorilor Auto (BAAR), au fost deja gestionate peste 2.500 de daune prin intermediul aplicației, ceea ce înseamnă că peste 2.500 de persoane au putut face constatarea daunei semnificativ mai repede decât ar fi reușit pe calea clasică. Aceasta pentru că utilizarea aplicației are cel puțin două mari avantaje:

  • Timpul efectiv de completare a datelor pentru constatarea amiabilă este redus de la circa o oră la doar câteva minute
  • Și, mai ales, utilizarea aplicației presupune o schimbare majoră de paradigmă, în sensul în care cel care va suna pentru constatare este chiar asigurătorul șoferului vinovat, nu șoferul păgubit. Aceasta se întâmplă pentru că firmele de asigurare au acum acces în timp real la informațiile despre daună.

Cum se utilizează aplicația?

Aplicația “Amiabila” se utilizează urmând niște pași foarte simpli.

  • Utilizatorul descarcă aplicația direct pe telefonul sau mobil, iar apoi își creează un cont de utilizator;
  • După aceea, acesta își completează datele personale solicitate de aplicație (permis de conducere, certificat de înmatriculare, carte de identitate, polița RCA). Informațiile din aceste documente pot fi preluate automat în formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic;
  • Pasul final se referă la modul de alcătuire a schiței accidentului. Aplicația oferă o bogată infografie, din care utilizatorul poate selecta atât elemente exterioare (intersecții, semne de circulație, semafoare etc.), cât și poziția celor două autovehicule în momentul coliziunii.
Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online