În România există 12.800 de vehicule electrice înmatriculate și mai mult de 1.000 locații publice de încărcare

64

În contextul auto electrice, în România, anul trecut a fost înregistrată o creștere de 118% a numărului de înmatriculări de mașini electrice (EV) comparativ cu 2020, respectiv 6.831 vehicule, potrivit LEKTRI.CO.

De altfel, luna decembrie a fost cea mai bună lună cu 2.099 noi înmatriculări.Iar, Dacia Spring este lider all time cu 3.066 de mașini înmatriculate în 2021, jumătate fiind date în uz în luna decembrie.

În prezent, în România sunt înmatriculate 12.883 de vehicule electrice, piața EV înregistrând o creștere accelerată în ultimii ani. Anul trecut au fost înmatriculate cu 13% mai multe mașini electrice decât în toți cei 10 ani anteriori – în 2011 fiind înregistrat primul vehicul electric în țara noastră.

În opinia sa, “Avântul pe care mobilitatea electrică îl înregistrează este cu atât mai îmbucurător cu cât prețul energiei a crescut abrupt în ultima perioadă. Chiar și în aceste condiții, utilizarea unui vehicul electric este de 3 ori mai eficient în exploatare decât unul cu motor convențional. Continuăm să credem că viitorul este verde”, a declarat Claudiu Suma, CEO LEKTRI.CO.

În contextul auto electic, Dacia Spring devine cel mai popular vehicul electric în România, noiembrie și decembrie 2021 reprezentând cele mai bune luni pentru modelul autohton. Devenit disponibil din luna iunie, Spring a ajuns să dețină 45% din piața de înmatriculări pentru anul 2021, la nivel all time atingând 24 procente.

În plus, din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate sunt încărcătoarele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO și cele rapide Type2.

În prezent, în România sunt disponibile 2086 de încărcătoare publice, fără restricții, dintre care 436 sunt CCS/CHAdeMO și 1

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online