Joe Biden intenționează să intensifice acțiunile pentru contracararea inflației în SUA

46

Președintele SUA a declarat marți, 10 mai, că intenționează să intensifice acțiunile pentru contracararea inflației. Totodată, Joe Biden a spus că va face acest lucru împreună cu Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală de la Washington.

Joe Biden: „Știu că familiile din SUA suferă”

În contextul socio-economic, președintele american a semnalat și că ar putea elimina unele taxe vamale impuse importurilor din China.

Astfel, „Oamenii sunt frustraţi, iar eu nu îi învinovăţesc. Ştiu că familiile din SUA suferă din cauza inflaţiei. Vreau să ştie fiecare american că tratez inflaţia cu foarte multă seriozitate şi că este prioritatea mea în materie de politică internă”, a declarat Joe Biden.

În acest sens, Biden a anunţat că, printre măsurile pe care le analizează împreună cu Rezerva Federală (Fed) pentru reducerea inflaţiei, se numără eliminarea unora dintre taxele vamale impuse Chinei de fosta Administraţie Donald Trump.

În opinia sa, „Deocamdată, nu a fost luată nicio decizie”, a completat Biden, potrivit informațiilor preluate de reuters.com

SUA au ajuns într-un punct critic și din cauza violenței

În altă ordine de idei, datele publicate marți de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că rata crimelor cauzate de arme de foc din SUA în 2020 a fost cea mai mare înregistrată din 1994. În acest context, specialiștii au subliniat că este posibil ca pandemia să fi exacerbat factorii de stres.

Noile date arată și că rata globală a crimelor comise cu arme a crescut cu aproximativ 35% în intervalul 2019 și 2020.

În opinia lor, „Este posibil ca pandemia COVID-19 să fi exacerbat factorii de stres social și economic existenți care cresc riscul de omucidere și sinucidere, în special în rândul anumitor comunități rasiale și etnice”, au scris cercetătorii CDC în raportul lor, potrivit CNN.

În 2020, 79% din totalul crimelor și 53% din totalul sinuciderilor au implicat arme de foc.

Aşadar, cercetătorii CDC au examinat datele privind decesele cauzate de arme de foc, analizând în același timp datele privind sărăcia și au constatat că, în timpul pandemiei, zonele din SUA cu cel mai ridicat nivel de sărăcie au avut rate de omucideri și sinucideri prin împușcare de 4,5 și, respectiv, de 1,3 ori mai mari decât zonele cu cel mai scăzut nivel de sărăcie.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online