Ajutoare de aproape 19 Biserica Ortodoxă Română a oferit ajutoare în valoare de aproximativ 19 milioane de lei pentru refugiații din Ucraina

Foto: fanatik.ro
54

În cadrul ajutorului umanitar, oferit de Biserica Ortodoxă Română, în contextul războiului din Ucraina, acesta s-a ridicat la aproape 19 milioane de lei, până pe 10 martie, a informat luni Patriarhia Română. De asemenea, Biserica organizează și acțiuni de donare de sânge pentru Ucraina. 

În opinia sa, „Pe fondul dramatic al declanşării războiului din Ucraina şi al catastrofei umanitare provocată de acesta, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat încă din primele zile ale acestui conflict declanşat de Rusia împotriva unei ţări independente şi suverane, acordând ajutor multiplu refugiaţilor ucraineni sosiţi pe teritoriul ţării noastre, în Republica Moldova, precum şi cetăţenilor rămaşi în Ucraina. Astfel, eparhiile aflate la graniţa cu Ucraina, Mitropolia Basarabiei, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi Episcopia Tulcii au fost primele care, în mod concret, au oferit asistenţă umanitară la punctele de frontieră prin care soseau şi sosesc refugiaţii”, se arată într-un comunicat de prespă remis luni de BOR.

În acelaşi timp, au fost activate două platforme online -ajutăcubucutire.ro a Patriarhiei Române, în colaborare cu Federaţia Filantropia, şifiideajutor.ro a Arhiepiscopiei Iaşilor, unde se pot face donații în bani sau bunuri pentru refugiați.

În plus, până la data de 10 martie, 4.310 preoţi şi voluntari au asigurat asistenţă permanentă în cadrul unor echipe ce lucrează în ture de câte opt ore. S-au acordat bani şi produse – hrană caldă, produse alimentare, hrană pentru bebeluşi, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc, a mai informat Patriarhia Română.

În ajutorul acestor refugiaţi, din partea Bisericii, se adaugă o serie de servicii sociale aflate în derulare: servicii de traducere – 42.707 beneficiari; de consiliere şi orientare – 29.587 beneficiari şi medicale – 9.048 beneficiari. În ceea ce priveşte cazarea refugiaţilor, au fost identificate 8.174 locuri, dintre care 7.521 cu servicii de masă incluse.

De asemenea, BOR a organizat, până acum, şi 128 transporturi umanitare pe teritoriul României, 47 în Ucraina şi 10 în Republica Moldova.

Dar şi voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat o acţiune de donare de sânge, „Donează sânge pentru Ucraina!”, în perioada 2-8 martie, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale. Acţiunea de donare de sânge va continua marţi şi miercuri la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În total, până pe 10 martie, ajutorul umanitar oferit de Biserica Ortodoxă Română în contextul provocat de războiul din Ucraina a fost în valoare de 18.823.874 de lei.

Sursa: Digi24.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online