Charles Schwab ia măsuri pentru a-i asigura pe investitori că are multă lichiditate

30

SCHW, a acționat luni pentru a reasigura investitorii că are o mulțime de lichidități și că nu trebuie să vândă niciunul dintre titlurile sale deținute până la scadență din cauza pierderilor nerealizate. Directorul financiar, Peter Crawford, a declarat că afacerea funcționează “excepțional de bine” și că se așteaptă ca veniturile din primul trimestru să crească cu 10% față de anul trecut.

Compania are un flux de numerar estimat la 100 de miliarde de dolari și mai mult de 8 miliarde de dolari în emisiuni potențiale de CD-uri de retail pe lună. Abordarea companiei în ceea ce privește gestionarea activelor sale este diferită de cea a băncilor tradiționale, a spus el.

“Ca o reamintire, raportul împrumuturi/depozite al băncilor noastre este de aproximativ 10% și aproape toate împrumuturile sunt supra-garantate de ipoteci de prim rang sau titluri de valoare. Restul activelor noastre sunt investite în valori mobiliare lichide și de înaltă calitate, fie în portofoliul nostru disponibil pentru vânzare (AFS), fie în capitalul de lucru al filialei-mamă sau al filialelor de brokeraj, fie în portofoliul nostru HTM.

” Concentrarea atenției asupra pierderilor nerealizate ale HTM este eronată, deoarece compania nu are nevoie să vândă activele înainte de scadență. “În al doilea rând, analizând pierderile nerealizate în rândul titlurilor HTM, dar fără a face același lucru pentru portofoliile de credite ale băncilor tradiționale, analiza penalizează firme precum Schwab care, de fapt, au un bilanț de mai bună calitate, mai lichid și mai transparent”, a adăugat el.

Declarația a venit după ce acțiunile au fost măturate de carnagiul din sectorul bancar la sfârșitul săptămânii trecute, pe fondul prăbușirii Silicon Valley Bank. Luni, acțiunea a scăzut cu încă 9% înainte de piață.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online