Din data de 13 iunie, începe distribuţia voucherelor sociale pentru familiile cu venituri mici

41

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a vorbit despre stadiul distribuţiei voucherelor sociale pentru familiile cu venituri mici că procesul este de emitere a acestor vouchere.

În precizările sale, „Am spus de nenumărate ori în spaţiul public că procesul este de emitere a acestor vouchere, lucru care se întâmplă în momentul de faţă. Autorităţile emitente acest lucru îl fac. După ce au fost emise aceste vouchere, ele urmează distribuţia, cu data de 13 iunie, aşa cum am precizat”, a declarat Marcel Boloş.

Concret, acesta a subliniat că după distribuire va urma încărcarea voucherelor. În contextul  informațiilor, oferite de ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, sunt 2,588 milioane de beneficiari care aşteaptă aceste vouchere.

astfel, „Sunt patru tranşe, prima tranşă este cu această complexitate pe care am menţionat-o de fiecare dată. Obligaţiile pe care ni le-am asumat, la termenele pe care ni  le-am asumat, se duc la bun sfârşit”, a completat ministrul Investiţiilor.

Informațiile transmise anterior de Poşta Română

La rândul ei Poşta Română a anunțat anterior că va distribui voucherele imediat ce le va primi, iar livrarea acestora se face la cost zero, conform declarațiilor făcute de directorul general al Companiei Naţionale „Poşta Română” (CNPR), Valentin Ştefan, însă acestea nu au ajuns până acum în posesia Poștei Române.

Astfel, „Poşta Română va distribui voucherele sociale de-ndată ce le va primi. Asta înseamnă că, până astăzi, nu am primit niciun card. Etapa în care ne-am asigurat că lista de beneficiari corespunde cu ce se întâmplă în realitate a fost depăşită. Am ajutat Ministerul Muncii şi alte instituţii ale statului să îşi actualizeze baza de date, astfel încât beneficiarii reali ai voucherelor să le şi primească.

Noi livrăm undeva între 600.000 şi 800.000 de bucăţi în fiecare zi, deci pentru noi nu este o provocare să livrăm 3 milioane de carduri, le livrăm fără probleme, numai să ajungă. Capacitatea Poştei Române este să ducă un produs la fiecare persoană din România în fiecare zi.

Indiferent dacă este în mediul urban sau într-o zonă mai greu accesibilă lucrul acesta nu o să fie o problemă pentru noi. Poşta Română livrează aceste vouchere la cost zero, nu vizăm profitabilitate, ci să ne asigurăm că nu ieşim în pierdere”, a declarat directorul Poștei Române.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online