În Germania, fondatorul Lidl, Dieter Schwarz are o avere estimată de 36 miliarde de euro şi urcă pe primul loc

Foto: dcbusiness.ro
271

În topul celor mai bogaţi oameni din Germania, Moștenitorii BMW Susanne Klatten și Stefan Quandt au fost detronați, în locul lor se află acum fondatorul Lidl, Dieter Schwarz, care are o avere estimată de 36 miliarde de euro.

Astfel, averea bărbatului în vârstă de 83 de ani este estimată la 36 de miliarde de euro, în timp ce acționarii majori ai BMW au ajuns pe locul trei cu un total de 33,3 miliarde de euro.

Fondatorul Lidl, Dieter Schwarz, a reușit recent să crească semnificativ vânzările lanțurilor sale de supermarketuri Lidl și Kaufland, notează publicația manager-magazin.de

Antreprenorul a investit și în alte sectoare

În contextul de activitate, Dieter Schwarz beneficiază de vânzările sale în continuă creștere în aproape 13.500 de magazine, pe care recent le-a putut crește semnificativ, până la 133,6 miliarde de euro, potrivit surusei menționate.

De asemenea, antreprenorul s-a extins de mult în alte sectoare precum reciclarea sau producția de alimente sau hârtie. Pentru a-și asigura aprovizionarea afacerii, Schwarz și-a fondat și propria companie de transport de containere în primăvară.

În cadrul topului, familia Reimann, care deține acțiuni la mai mulți producători de bunuri de larg consum, a ocupat locul doi în rândul germanilor cu active mari, cu 34 de miliarde de euro. Familia a ajuns în fruntea clasamentului realizat de sursa menționată în 2019 și 2020.

Prin JAB Holding, familia deține acțiuni la mărci precum Calvin Klein și Gucci și compania de băuturi Keurig Dr Pepper, care deține și mărci precum Schweppes și 7 Up.

 Topul celor mai bogate persoane din Germania

În contextul financiar, cei mai bogați zece germani includ familia Merck, care realizează produse farmaceutice, familiile Albrecht și Heister, familia Porsche, Andreas și Thomas Strüngmann, investitori în BioNTech.

Pe primele zece locuri se află următoarele persoane:

  • Locul 1: Dieter Schwarz ; Lidl , Kaufland; 36 de miliarde de euro
  • Locul 2: familia Reimann ; JAB Holdings; 34 de miliarde de euro
  • Locul 3: Susanne Klatten și Stefan Quandt ; BMW și alte exploatații; 33,3 miliarde de euro
  • Locul 4: familia Merck ; produse farmaceutice; 31,5 miliarde de euro
  • Locul 5: familiile Albrecht și Heister ; Aldi Sud ; 26,5 miliarde de euro
  • Locul 6: Klaus Michael Kühne ; logistică, hoteluri, Lufthansa ; 24,2 miliarde de euro
  • Locul 7: familia Porsche ; Auto; 22,5 miliarde de euro
  • Locul 8: familia junior Theo Albrecht și familia Babette Albrecht ; Aldi Nord ; 19,2 miliarde de euro
  • Locul 9: Andreas Strüngmann ; Investitor, Biontech ; 14,8 miliarde de euro
  • Locul 9 bis: Thomas Strüngmann ; Investitor, Biontech; 14,8 miliarde de euro
Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online