Investiții de 45 de miliarde de euro în infrastructură

Foto: banatulazi.ro
62

În România, numărul de kilometri dați în folosință pe drumul expres Craiova-Pitești va fi dublat.

În acest context, premierul a explicat într-o postare realizată pe pagina sa de socializare că se lucrează intens, iar în perioada următoare vor fi finalizate lucrările pe tronsoanele 3 și 4.

În precizările sale, „La doar trei luni de la inaugurarea primului drum expres din România, cel care va lega Pitești de Craiova, numărul de kilometri dați în folosință s-a dublat. Celor 18,5 km deschiși traficului în aprilie, li se adaugă acum încă 21,4 km, care permit parcurgerea distanței Balș-Slatina în regimul unui drum de mare viteză. După Balș, Slatina este al doilea oraș de pe traseul DEx12 care scapă de traficul greu de pe străzi. În plus, noul pod peste Olt va permite reparațiile necesare pentru podul DN65.

Drumul expres, care are acum 40 de kilometri, marchează începutul marilor proiecte de infrastructură pe care Guvernul le pregătește în această zonă a țării. Urmează finalizarea lucrărilor la tronsoanele 3 și 4, care leagă Slatina de Pitești și de autostrada A1, dar și la tronsonul 1 Craiova-Balș. În viitor, după finalizarea proiectului unui nou drum de mare viteză Craiova-Lugoj, infrastructura din Oltenia va avea o axă de transport rutier Est-Vest, un stimulent major pentru dezvoltarea economiei locale”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

În altă ordine de idei, amintim că premierul Nicolae Ciucă a anunțat anterior investiții masive în România. Într-o postare pe contul personal de socializare, șeful Executivului susține că în urma acordului de parteneriat semnat între România și Comisia Europeană, până în anul 2027, vor fi investite fonduri de coeziune în valoare de 45 de miliarde de euro.

În contextul financiat, domeniile în care vor fi făcute investiții, premierul țării anunță că banii vor fi cheltuiți pentru programe care vor avea ca scop întărirea economiei naționale, dar și dezvoltarea socială și teritorială și inclusiv digitalizarea și tranziția către energia verde.

În opinia sa, „Vom investi în România, până în 2027, fonduri de coeziune în valoare de 45 de miliarde de euro, în baza acordului de parteneriat semnat la Bruxelles între țara noastră și Comisia Europeană. Banii vor fi cheltuiți pentru programe ce vizează întărirea economiei naționale, dezvoltarea socială și teritorială, digitalizarea și tranziția către o energie bazată cât mai mult pe surse verzi și regenerabile”, se arată în postarea premierului.

Nicolae Ciucă adaugă că scopul fondurilor vizează de asemenea și creșterea competitivității produselor și serviciilor românești la nivel european. Potrivit acestuia, liberalii susțin accesarea cât mai multor fonduri europene, astfel încât economia țării să crească, iar odată cu ea și nivelul de trai al oamenilor, dar și productivitatea firmelor.

Aşadar, „Scopul alocărilor pentru coeziune vizează și creșterea competitivității produselor și serviciilor românești pe plan european, promovarea inovației în economie și creșterea capacității companiilor locale de a exporta. PNL susține accesarea cât mai multor bani europeni, pentru o creștere economică ce permite ca nivelul de trai al oamenilor și productivitatea firmelor să recupereze decalajele existente față de statele dezvoltate din vestul continentului”, a mai adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online