OMV Petrom nu va scăpa de taxa de solidaritate

183

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre refuzul OMV Petrom de a plăti taxa de solidaritate. Oficialul a afirmat că este “convins că toate companiile din România care sunt în acel Regulament European şi în acea transpunere a Regulamentului vor plăti”.

Astfel, „Sunt convins că toate companiile din România care sunt în acel Regulament European şi în acea transpunere a Regulamentului vor plăti. Toate companiile. Eu vă spun că toate companiile nu vor putea scăpa, aţi văzut şi declaraţia şefului ANAF.”, a declarat, marți seara, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În prezent, OMV Petrom, a intrat într-un conflict deschis cu autoritățile fiscale române, după ce a anunțat că nu va plăti taxă de solidaritate în România, deoarece veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, condiţie prevăzută atât în regulamentul european, cât şi în Ordonanţa prin care acesta a fost implementat în legislaţia țara noastră.

ANAF a început verificările asupra OMV Petrom

Luni, pe data de 16 ianuarie, șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că s-au început verificările asupra modului în care este calculată cifra de afaceri, nu numai în cazul OMV Petrom, dar și a tuturor companiilor care pot intra sub incidența OUG 186.

În precizările sale, “Am început deja verificările amănunţite asupra modului în care este calculată cifra de afaceri, nu numai a companiei OMV Petrom, ci a tuturor companiilor care pot să intre sub incidenţa Ordonanţei de Urgenţă 186. Când vom fi finaliza aceste verificări, vom şti cu exactitate care dintre companiile din România datorează această contribuţie de solidaritate.

Trebuie să fim foarte atenţi pentru că termenul final de depunere a situaţiilor financiare pentru companiile din România este sfârşitul lunii mai. Dar cu probabilitate de 99,9% vom şti undeva am estimat eu în maxim două săptămâni ce companii se încadrează pe prevederile Ordonanţei 186.

Singura întrebare este dacă acel prag de 75% este sau nu este atins pentru activitatea companiei OMV Petrom, nu discutăm de grupul OMV. Trebuie să fim atenţi să vedem dacă este calculat corect, dacă este interpretată legea fiscală corect şi dacă nu s-au încercat anumite inginerii financiare în stabilirea acestui prag”, a declarat Lucian Heiuș pentru Prima News.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online