Anthony Blinken: Program pentru mobilizarea a până la 10.000 de americani pentru a primi aproximativ 5.000 de refugiați

193

În ziua de Joi 19 ianuarie, SUA au anunțat lansarea unui nou program de primire a refugiaților și au încurajat cetățenii americani să contribuie la creșterea numărului extrem de mic de admiteri în țară.

Este pentru prima dată când un cetățean american va putea susține direct primirea unui refugiat în Statele Unite ale Americii fără să treacă printr-o asociație sau ONG-uri.

În afirmaţiile sale, „The Welcome Corps reprezintă cea mai mare inovaţie în materie de primire a refugiaţilor din ultimele patru decenii”, a declarat secretarul de stat american Anthony Blinken, potrivit unui comunicat. Obiectivul pentru primul an este să se mobilizeze până la 10.000 de americani pentru a primi aproximativ 5.000 de refugiați.

Ce vor trebui să facă americanii pentru a ajuta refugiații?

Concret, dacă un american dorește să sponsorizeze un refugiat, acesta va trebui să treacă de controale de securitate ample, dar și să dovedească faptul că are capacitatea financiară pentru a face acest lucru.

În plus, sponsorii, care vor trebui să demonstreze că dispun de 2.275 de dolari per refugiat timp de trei luni pentru a le cumpăra haine şi alte produse de primă necesitate, nu vor beneficia de niciun stimulent financiar.

În contextul prezidenţial, Joe Biden a stabilit că numărul de refugiați pe care SUA sunt autorizate să îl primească în fiecare an fiscal (din octombrie până în octombrie) va fi de 125.000, eliminând astfel reducerile făcute de către Donald Trump.

200.000 de migranți au fost expulzați înainte de vizita lui Joe Biden în Mexic

Concret, în ziua de duminică 9 ianuarie, aproximativ 200.000 de migranți au fost expulzați către Ciudad Juarez, cel mai populat oraș din statul mexican Chiuhuahua, chiar înainte de vizita oficială a președintelui american Joe Biden în Mexic, din cauza migrației record în SUA.

Aceasta este o situație obișnuită în Ciudad Juarez și în alte părți ale graniței SUA-Mexic, unde Joe Biden a mers după aproape doi ani de mandat.

Biden a fost întâmpinat de către omologul său mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, cu care a discutat despre criza migrației dintre cele două țări.

Aceștia s-au întâlnit, în Ciudad de Mexico, și cu premierul canadian Justin Trudeau, în formatul diplomatic ”tres amigos” (trei prieteni), format care reunește liderii celor trei țări din America de Nord.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online