Top 5 destinații de vacanță pentru concediul din vara 2022

132

După aproximativ 2 ani de restricții privind libertatea de circulație și granițe închise, 2022 este anul în care majoritatea oamenilor speră să-și poată desfășura una dintre cele mai frumoase activități – călătoritul. Chiar dacă trebuie să păstrăm anumite măsuri de precauție și siguranță, nimic nu se compară cu libertatea de a te bucura de un sejur într-o destinație în care îți doreai de mult să ajungi.

 

Şi pentru a-ţi fi şi mai uşor să îţi setezi un plan pentru vacanţa de vară, încadrându-te într-un buget stabilit, poţi alege să îşi plăteşti vacanţa în rate fără dobândă la agenţiile de turism care oferă acestă posibilitate.. Nu îţi mai rămâne decât să verifici topul celor 5 destinații extraordinare care merită să le pui pe lista ta din 2022.

 

 1. Anguilla

De câte ori n-ai visat la posibilitatea de a ajunge într-o destinație exotică și luxoasă? Anguilla este o insulă caraibiană potrivită tuturor tipurilor de călători, fie că vrei să plănuiești o excursie pe cont propriu, fie cu un grup de prieteni sau familia. Este cea mai nordică insulă din Caraibele de Est, la aproximativ 250 de km de Puerto Rico și 15 km de St. Martin, fiind ușor accesibilă prin intermediul transportului aerian de aproape oriunde: America de Nord, America Latină sau Europa. Totodată, se poate ajunge pe insula Anguilla și cu ajutorul feribotului de la oricare din insulele vecine.

Dacă vei ajunge în Anguilla vara aceasta, vei avea ocazia să te bucuri de unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică calypso din an!

 

2. Burgundia, Franța

Probabil deja te-ai gândit că regiunea Burgundia din Franța este deja bine cunoscută pentru cultura de vin care îi poartă numele, dar vinul franțuzesc nu este singurul motiv pentru care Burgundia este o destinație care trebuie neapărat să apară pe lista ta de călătorit. Probabil, această regiune din Franța îți va oferi cele mai frumoase priveliști rurale i, o experiență de neuitat în plimbarea cu balonul cu aer cald, o oportunitate de a explora patrimoniul cultural și gastronomic francez, care îți va deschide cu siguranță  imaginația.

 

 3. Doha, Qatar

Cum arată orașul viitorului în mintea ta? Desigur, orașe precum New York, Tokyo, Shanghai par să se potrivească descrierilor pe care ți le-ai imaginat, dar probabil nici o altă regiune nu poate să înglobeze toate componentele viitorului mai bine decât Doha, capitala statului Qatar. Doha se mândrește cu nenumărate facilități culturale, inclusiv cu două creații proprii speciale: Orașul Futurist al Educației și Muzeul Național.

 

 4. Palm Springs, California

O altă destinație care merită inclusă pe lista excursiilor pentru concediul din vara anului 2022 este Palm Spring, California. Cultura rurală, deșertul, atmosfera din filmele western pe care le-ai vizionat cu plăcere la televizor, rocile stâncoase și fauna sălbatică sunt principalele caracteristici care pot descrie cel mai bine ceea ce o să simți într-un sejur în Palm Springs.

 

 5. Ilha Caldeira, Mozambic

Ilha Caldeira este o insulă privată care face parte din Arhipelagul Primeiras și Secundas, situată într-o zonă marină protejată datorită faptului că insula menține cel puțin 20% din coralul viu al Mozambicului. Un climat tropical cu un amestec de structuri arhitecturale care dau senzația că timpul a stat în loc, iar tehnologia și inovația nu le-a ajuns din urmă, o colecție de religii și comunități culturale care trăiesc una lângă cealaltă, sunt printre puținele lucruri din insula Ilha Caldeira care îți vor deschide perspectivele culturale.

 

Vara anului 2022 trebuie tratată ca atare așa că simte-te liber și călătorește în destinații unice!

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online