Un avion cu peste 100 de pasageri s-a prăbușit, iar impactul a cauzat un incendiu

60

Un avion cu 133 de pasageri, al companiei China Eastern Airlines s-a prăbușit în sudul Chinei, potrivit informațiilor transmise de televiziunea de stat.

Astfel, avionul companiei China Eastern Airlines care transporta 133 de pasageri s-a prăbușit în apropiere de Wuzhou, sudul Chinei. Boeing-ul 737 se deplasa de la Kunming la Guangzhou, iar imediat după ce s-a prăbușit a izbucnit un incendiu în munți.

Despre acest eveniment, postul de televiziune CCTV a declarat că accidentul a avut loc în apropierea orașului Wuzhou, în Teng. Numărul victimelor nu este cunoscut deocamdată, iar echipele de salvare sunt pe drum, a precizat CCTV.

Un alt avion s-a prăbușit recent

Recent, un avion militar american, ce avea patru persoane la bord, s-a prăbuşit în nordul Norvegiei, a anunţat armata norvegiană, vineri noaptea. Este vorba despre o aeronavă MV-22B Osprey. Aceasta s-a prăbușit pe o vreme nefavorabilă într-o zonă cu teren accidentat și văi înguste, potrivit armatei norvegiene, citate de CBS News.

Pușcașii marini au confirmat că „a avut loc un incident în care a fost implicată o aeronavă MV-22B Osprey a Corpului Pușcașilor Marini”. Avionul american participa la exerciţiul NATO numit “Cold Response” în momentul când a fost raportată dispariţia.

Un elicopter de salvare şi un avion militar norvegian Orion, care cercetau zona, au observat avionul din aer, după ce au primit un apel de urgenţă.

Astfel, „Am descoperit o aeronavă care s-a prăbuşit. Nu am văzut niciun semn de viaţă”, a declarat, pentru Reuters, şeful Poliţiei din Nordland, Bent Eilertsen.

„Este întuneric, condiţiile meteo sunt proaste şi există riscul de avalanşă”, a mai spus acesta.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aeronava de salvare nu a putut ateriza, iar la momentului anunţului, salvatorii încercau să ajungă la faţa locului pe uscat.

În contextul istoric, avioanele V-22 Osprey au fost implicate într-o serie de accidente mortale în ultimii ani.

În 2017, trei pușcași marini americani au fost uciși când un avion cu rotoare basculante MV-22 Osprey s-a prăbușit în largul coastelor Australiei.

În aprilie 2000, un V-22 Osprey cu rotor basculant al pușcașilor marini s-a prăbușit în timpul unei aterizări de noapte în Arizona. 19 persoane aflate la bord au murit atunci.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online