7 motive pentru care merită să îți cumperi propria locuință

34

Achiziționarea unei locuințe reprezintă un pas important în viața fiecărei persoane, deoarece implică schimbări majore și un angajament serios. Există însă numeroase motive pentru care este o alegere inspirată. Te invităm să citești în continuare despre acestea.

1.  Ai stabilitate

Propria locuință îți oferă stabilitate, deoarece ai asigurat un acoperiș deasupra capului în cazul în care apar diferite circumstanțe neprevăzute. Uiți de grijile pe care le aveai în privința chiriei lunare, pe care proprietarul putea să o modifice după cum dorea. Chiar dacă îți suplimentezi bugetul achiziției cu un credit Noua Casă la Alpha Bank, vei fi informat de la început cu privire la termeni și condiții, astfel că vei ști cum să îți gestionezi ratele.

2.  Dispui de libertatea de a decora/moderniza

Îți poți amenaja locuința după preferințele tale, fără să depinzi de acordul cuiva și fără să ți se respingă propunerea. Îți creezi confortul în funcție de criteriile proprii și bugetul pe care îl ai, astfel că ai libertatea de a decora oricum dorești, indiferent de stilul pe care îl alegi.

Ai și posibilitatea de a face modernizări, iar nimeni nu se va opune, deoarece nu va avea dreptul să facă acest lucru.

3.  Ai independență

Dacă locuiești cu părinții sau stai în chirie și ai colegi de apartament sau de casă, cu siguranță nu ai parte de suficientă independență. Propria locuință îți oferă, pe lângă libertatea de a decora cum preferi, și intimitate. Nu te vei mai afla în situația în care cineva îți invadează spațiul personal sau îți impune reguli de utilizare a spațiului comun.

4.  Îți aduce liniște sufletească

Pe lângă confortul și protecția de care beneficiezi deoarece ai un acoperiș deasupra capului, ești mai liniștit sufletește când știi că ești proprietar. Orice s-ar întâmpla, ai spațiul tău pe care să îl numești „acasă”, ai sentimentul că aparții locului. Acest lucru este benefic pentru stima de sine, întrucât este un vis îndeplinit, mai ales dacă îți doreai de mult timp să te așezi la casa ta.

5.  Este o dovadă de responsabilitate

Decizia de a achiziționa o locuință este o dovadă de asumare a responsabilității, deoarece vei fi proprietar și te vei ocupa de tot ce implică acest statut. Locuința personală îți permite și ca, atunci când te simți pregătit pentru întemeierea unei familii, să dispui de spațiul necesar. De regulă, o casă are o suprafață mai generoasă decât un apartament și este ideală pentru familie.

6.  Poți ține animale de companie

Puțini proprietari acceptă animale de companie în locuințele pe care le închiriază. Dacă ai propria casă, îți faci singur regulile și ai libertatea de a ține unul sau mai multe animale de companie, în funcție de preferință și de spațiul disponibil. Dacă te muți la casa ta, cel mai probabil vei avea la dispoziție și o curte sau o grădină, ceea ce este minunat pentru animale.

7.  Dacă preferi, o poți închiria

În situația în care locuiești în altă parte, dar dorești să fii proprietar, îți poți transforma locuința într-o sursă suplimentară de venit. O poți închiria cuiva pe termen lung sau, dacă este amplasată într-o zonă turistică, există și varianta de a o închiria pe termen mai scurt, ca locuință de vacanță.

 

Achiziționează o locuință și bucură-te de beneficiile pe care ți le oferă pe termen lung! Aceasta este mai mult decât o investiție: este un spațiu ce îți permite să te dezvolți, să fii independent, să ai parte de libertate de decizie și, eventual, de a avea locul în care să îți formezi propria familie, la momentul pe care îl consideri potrivit.

 

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online