Șapte greșeli pe care le facem atunci când decorăm baia

54

Cel mai important lucru într-o baie este funcționalitatea și ergonomia acesteia. Este esențial ca acesta să se adapteze la nevoile noastre (care se schimbă în timp), dar ne dorim, de asemenea, să fie un spațiu plăcut și atractiv, să fie coerent cu restul casei și să transmită ceea ce am ales.

 

Baia ta poate avea o atmosferă vintage elegantă și relaxată sau un spațiu care invită la calm. Dacă observi că baia ta este departe de a avea coerența estetică dorită sau că există ceva care nu funcționează în acest spațiu, îți sugerăm să treci în revistă aceste reguli simple care pot face ca baia ta să își pună în evidență întregul potențial.

 

  1. Verificați dacă există coerență între robinete, supape și sifoane

 

Robinetele negre sunt un lucru bun. Suntem fani aici și recomandăm adesea achiziționarea lor, dar fitingurile trebuie să fie însoțite de supapa de golire și mai ales de sifon, dacă este vizibil.

 

Ghidurile omit aproape întotdeauna să amintească aceste elemente în recomandările de cumpărare, dar dacă există o coerență între toate aceste elemente, cu atât mai bine.

 

Și aveți grijă la sifoane. În cazul în care acestea sunt vizibile deoarece lavoarele nu sunt prevăzute cu mască, acestea trebuie să aibă întotdeauna coturi rigide decorative (cromate, negre etc).

 

  1. Evitați seturile care cuprind chiuvetă baie, corp de perete, oglindă și plafonieră

 

O recunoaștem. Plecarea din magazin cu întregul pachet “asortat” este foarte convenabilă. Dar fiecare element are propria greutate și valoare decorativă, așa că “evitați” oglinzile drepte de aceeași mărime ca și chiuveta baie și fără grație.

 

  1. Chiar dacă pereții sunt din gresie, aceștia pot fi de asemenea decorați

 

Tablourile și, desigur, plantele, sunt, de asemenea, potrivite pentru baie. Dacă există un perete foarte gol, puteți agăța tablourile la fel ca pe hol sau în camera de zi (atenție: fără tablouri cu motive de baie!). Un raft sau o etajeră de mobilier baie expusă poate fi un loc perfect pentru plantele dumneavoastră. Există multe plante care se dezvoltă în condiții de umiditate.

 

  1. Tavanul este, de asemenea, important într-o cameră mică

 

Plafonul din baie este de obicei mai jos decât în restul casei și este uneori accesibil, deoarece este locul unde sunt amplasate unitatea de aer condiționat, termostatul etc.

 

În cazul tavanelor, evitați, pe cât posibil, plafoanele tehnice, cum ar fi plafoanele pentru birouri (cum ar fi cele din gips-carton). Și dacă baia este prea albă sau prea fadă, nu uitați că puteți picta tavanul. Pentru a se potrivi cu podeaua, pentru a delimita spațiile și zonele…

 

Vopsirea tavanului este o resursă ieftină cu un efect optic foarte atrăgător. Toaletele mici, pentru oaspeți, prietenoase cu tapetul, pot include, de asemenea, tapet chiar și până la tavan, asta, evident, asortat cu mobilier baie.

 

  1. Nu lăsați iluminatul slab să vă strice baia

 

Indiferent cât de mică este baia, aceasta ar trebui să aibă cel puțin două sau chiar trei circuite de iluminat. Un iluminat general, unul pentru chiuvetă baie și, în funcție de mărimea băii, un iluminat pentru duș sau cadă. Această lumină ar trebui să fie neutră între 3500 K/ 4000 K. Iluminarea slabă afectează funcționalitatea și poate strica designul băii.

 

  1. Lucrurile care nu funcționează trebuie să fie reparate

 

Da, așa este. Cabina de duș fără ușă este foarte frumoasă, decorativă și foarte ieftină. Dar dacă de fiecare dată când faceți duș trebuie să scoateți mopul, atunci acel tip de duș nu este pentru baia dumneavoastră. Căutați un tip diferit de mobilier baie.

 

Acel tapet din baie ridică statutul băii. Dar chiar dacă nu îl veți pune în interiorul dușului nu insistați să puneți un model normal, ci căutați un model de vinil care să fie lavabil și să reziste la un minim de umiditate.

 

  1. Lavoarul care se adaptează cât mai mult la spațiul disponibil

 

Nimic nu este mai rău decât o baie cu o chiuvetă baie mai mică decât ar trebui să fie.  Dacă există spațiu pe perete, asigurați-vă că este cât mai lung posibil, altfel se va pierde în perete. Ca să nu mai vorbim de funcționalitatea sa. Niciodată nu există prea mult suport pentru blatul de baie.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online