Trucuri de la specialiști pentru amenajarea grădinii tale

63

Unul dintre motivele pentru care ți-ai dorit mereu să locuiești la casă a fost ideea de a avea propria ta grădină. Acum, visul tău a devenit realitate, ai reușit să te muți la curte și nu vrei să mai aștepți prea mult și să te pui pe treabă. Grădina ta perfectă abia așteaptă să fie amenajată. De aceea, am decis să îți venim în ajutor cu câteva recomandări din partea specialiștilor.

 

Plantele agățătoare

 

Chiar și când spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul foarte generos, asta nu ar trebui să te împiedice să îți urmezi visul. Trebuie doar să știi cum să gândești bine lucrurile. Plantele agățătoare îți oferă senzația unei grădini pe verticală, iar spațiul va arăta pur și simplu divin. Totul verde și foarte frumos amenajat! De asemenea, știi deja că există mai multe tipuri de plante agățătoare, dar și faptul că sunt destul de rezistente, așa că nimic nu îți stă în cale. Nu-ți face griji, nu va fi nevoie să le oferi o îngrijire deosebită iarna, pentru majoritatea dintre ele se comportă bine în sezonul rece.

 

Florile, preferatele tuturor

 

De primăvara până toamna târziu, grădina ta poate fi un adevărat colț de rai cu ajutorul florilor pe care le plantezi. Alege-le pe acelea care înfloresc pe rând, astfel încât să nu treacă zi în care să nu ai un adevărat curcubeu în curte! Va fi oaza ta de relaxare, colțul tău de frumos în care te vei simți precum regii de odinioară care se plimbau prin grădinile lor, frumos amenajate. Evident, va trebui să ai grijă așa cum trebuie de ele, iar pentru asta, produsele pentru grădină de la Columnashop.ro sunt perfecte.

 

Cât mai mult verde

 

O grădină mereu verde este visul oricărei persoane care locuiește la curte. De fapt, nici nu poți vorbi despre o grădină frumoasă dacă nu avem de a face cu o paletă frumoasă de culori, în care verdele este nuanța dominantă. Prin urmare, nu uita de gazon, care nu doar că oferă un farmec deosebit curții tale, dar este și un excelent loc de joacă pentru cei mici. O instalație de irigare automatizată este necesară, deoarece de obicei gazonul necesită o irigare frecventă, și dacă procedezi așa îți ușurezi foarte mult munca. Rămâne ca tu să decizi dacă apelezi la semințe de gazon sau rulouri.

 

Arbuști ornamentali

 

Sunt acel ”ceva” care îți transformă total aspectul grădinii, în sens pozitiv, desigur. Există numeroase soiuri, care sunt compatibile cu diferite feluri de sol, astfel încât să îți faci alegerea potrivită. Nimic nu este mai frumos decât o grădină în care să se regăsească arbuști ornamentali, care să completeze armonios spațiul, așa că nu vrei să alegi unii care se usucă imediat ce razele mai puternice ale soarelui încep să își facă simțită prezența

 

Grădina de legume

 

Dacă ai timpul necesar, dar și spațiul, atunci o grădină de legume este chiar perfectă. Nu doar că toți cei ai casei au în acest fel posibilitatea de a consuma legume proaspete, sănătoase și cu un gust inconfundabil, dar reușești în acest fel să mai scapi puțin de stres. Nimic nu îți face mai bine decât să lucrezi în propria ta grădină, să vezi cum cresc plantele pe care chiar tu le-ai plantat cu drag!

 

Cum să ai grijă de grădina ta

 

Specialiștii sunt de părere că există câteva metode prin care te poți bucura mereu de o grădină care arată perfect. Ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

 

Udă constant gazonul

 

Dacă nu ai optat, din motive doar de tine știute, pentru acea instalație de irigare automatizată despre care ți-am vorbit mai sus, atunci trebuie să ai grijă să uzi mereu gazonul. Pentru a-l păstra mereu verde, are nevoie de multă apă, așa că… treci la treabă. Te poți ocupa singur de această problemă, sau îl poți responsabiliza pe juniorul familiei, care în acest fel va mai face rost de niște bani de buzunar. Evident, cu condiția să se țină de treabă și să o facă în mod responsabil.

 

Atenție la bolile plantelor

 

Ca și oamenii, și plantele pot fi afectate de unele boli, nu doar de dăunători. De aceea, observă-le cu atenție și vezi dacă nu a intervenit vreo problemă. În cazul în care ai remarcat unele probleme, aplică imediat tratamentele necesare pentru a-ți salva plantele și grădina, și care o vor ajuta să fie mereu frumoasă și plină de culoare, adică așa cum ți-ai dorit de la început. De asemenea, ține cont și de nevoile fiecărei plante atunci când le plantezi. Sunt unele care iubesc lumina soarelui, în timp ce altele se dezvoltă mai bine la umbră, unele adoră umezeala, iar altele nu necesită o irigare frecventă. Da, ține de detalii și de atenție, dar dacă vrei o grădină frumoasă, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

 

Tunde regulat gazonul

 

O altă operațiune pe care nu ai voie să o neglijezi. Încă din momentul în care gazonul a răsărit, acesta trebuie tuns. Nu doar pentru că în acest fel grădina ta va arăta mult mai îngrijit, ci pentru că astfel gazonul va crește mai frumos și chiar se va îndesi. Investește bani într-o mașină de tuns iarba de bună calitate, și cel puțin o dată pe săptămână treci la treabă. Respectă recomandările pe care le primești în acest sens de la cei de unde ai cumpărat gazonul, dar și măsurile de siguranță în manevrarea mașinii de tuns iarba. Mai apoi, după ce ai terminat, folosește o greblă pentru a strânge ce a rămas în urmă!

Nu este dificil să ai o grădină frumoasă, doar că necesită destul de multă muncă. Ești dispus să treci la treabă?

 

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online