Acțiunile GameStop cresc cu peste 30%, după un profit trimestrial surpriză și vânzări mai mari

31

Acțiunile GameStop Corp. au sărit cu 33% în sesiunea extinsă de marți, după ce retailerul specializat a raportat un profit trimestrial surpriză și vânzări care au fost peste așteptările Wall Street.

GameStop
GME,
+4.62%
a câștigat 48,2 milioane de dolari, sau 16 cenți pe acțiune, în al patrulea trimestru, în contrast cu o pierdere de 147,5 milioane de dolari, sau 49 de cenți pe acțiune, în trimestrul din urmă cu un an.

Vânzările au scăzut ușor la 2,23 miliarde de dolari, de la 2,25 miliarde de dolari în urmă cu un an, în al patrulea trimestru al anului precedent.

Analiștii chestionați de FactSet se așteptau ca retailerul de jocuri video să raporteze o pierdere ajustată de 13 cenți pe acțiune la vânzări de 2,18 miliarde de dolari.

GameStop a declarat că și-a redus inventarul la 682,9 milioane de dolari la închiderea trimestrului, comparativ cu 915 milioane de dolari la închiderea celui de-al patrulea trimestru din 2022.

Acest lucru a reflectat “concentrarea sa continuă asupra menținerii unei poziții sănătoase a inventarului”, a declarat compania.

GameStop a declarat că a finalizat majoritatea modernizărilor sale legate de infrastructură, sisteme, capacități de expediere și platforme online și mobile.

Acțiunile au încheiat ziua obișnuită de tranzacționare cu 4,6% și au crescut cu aproximativ 12% în cele patru zile de când au închis la un minim al ultimilor doi ani.

GameStop a raportat pierderi mai mari decât cele așteptate în trei din ultimele patru trimestre, dar acțiunile au câștigat în ziua de după fiecare dintre ultimele patru rapoarte, în medie cu 8,2%, potrivit datelor FactSet.

Acțiunea care a fost cândva meme a pierdut aproximativ 13% în ultimele trei luni, în timp ce indicele S&P 500
SPX,
+1.30%
a câștigat 2,6%.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online