Autoritățile de reglementare din SUA se opun tranzacției de 1 miliard de dolari a Binance US pentru activele Voyager

324

Autoritățile de reglementare a piețelor din SUA s-au opus achiziției de 1 miliard de dolari propuse de Binance US pentru activele creditorului de criptomonede falimentar Voyager Digital, avertizând că o parte din pachetul de salvare ar putea încălca legislația privind valorile mobiliare.

Securities and Exchange Commission și Departamentul de Servicii Financiare din New York au depus amândouă obiecții la achiziționarea activelor aparținând Voyager, care a intrat în faliment vara trecută, deoarece prețurile tokenurilor s-au prăbușit și nu a putut să își plătească creditorii.

Obiecțiile lor sporesc atenția asupra Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, și a filialei sale din SUA, în timp ce autoritățile americane își extind măsurile de reprimare a companiilor de cripto-monede.

De la începutul anului, bursele Gemini și Kraken au rezolvat acuzațiile cu SEC, iar NYDFS a oprit emiterea BUSD – un token în dolari care poartă marca Binance și care este al treilea cel mai mare de acest tip de pe piața cripto.

În depunerea sa de miercuri târziu, SEC a declarat că investighează în mod oficial dacă Voyager a încălcat legile antifraudă, de înregistrare și alte legi federale privind valorile mobiliare.

Agenția a avertizat, de asemenea, că o parte din planul de salvare a lui Voyager de către Binance US, care implică distribuirea propriului token criptografic al Voyager către creditori, poate constitui vânzarea unei valori mobiliare neînregistrate. SEC a mai spus că Binance US ar putea fi o bursă națională de valori mobiliare neînregistrată.

Binance US a încercat să convingă autoritățile de reglementare din SUA să aprobe tranzacția, care este, de asemenea, examinată de Comitetul pentru investiții străine în SUA (Cfius), un grup care analizează anumite tranzacții care implică investiții străine în țară pentru potențiale riscuri de securitate.

SEC a citat, de asemenea, rapoarte media despre investigațiile americane privind Binance US și legăturile sale cu Binance, bursa internațională condusă de directorul general Changpeng Zhao.

Zhao a insistat mult timp că filiala sa din SUA este o companie independentă. Cu toate acestea, există legături între cele două. Zhao este beneficiarul final din spatele Binance US, iar filiala americană a folosit aceiași lobbyiști politici ca și operațiunea internațională de amploare.

În ultimul său dosar, SEC a declarat că tranzacția propusă nu a reușit să descrie în mod adecvat dacă terțe părți “inclusiv filialele Binance US sau persoane sau entități străine” vor avea acces la portofelele clienților.

SEC, care a avertizat anterior că nu are suficiente informații despre tranzacție pentru a o aproba, a declarat că “acțiunile de reglementare” în Binance și bursa internațională Binance ar putea face ca acordul de salvare să fie “imposibil de consumat”.

Binance US nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, dar a declarat pentru Financial Times la începutul acestei luni că afacerea “continuă să avanseze cu toate procesele de revizuire necesare”.

Într-un dosar separat, NYDFS a susținut că Voyager a îmbarcat clienți din New York și “a operat astfel în mod ilegal o afacere de monedă virtuală în stat fără licență”. Autoritatea de reglementare a adăugat că propunerea “discriminează în mod nedrept” clienții din New York prin întârzierea recuperării lor în comparație cu alți creditori.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online