Bento semnează un contract important, în valoare de 32 de milioane de lei

99

 

Bento, Intellectually Curious, companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și în furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, anunță semnarea unui contract în valoare de 32 milioane de lei, pentru implementarea soluției sale software Bento Field Service Management (Bento FSM), în urma câștigării unei proceduri de achiziție publică derulate de Distribuție Energie Electrică România (DEER), companie deținută de Electrica SA. Odată implementată, soluția Bento va reprezenta unul dintre cele mai mari proiecte FSM din România în sectorul energiei și utilităților, urmând să fie utilizată de peste 1.200 de tehnicieni de teren.

“Ne bucurăm că am finalizat cu succes procedurile de achiziție publică pentru acest proiect, unul semnificativ pentru Bento, atât din punct de vedere al scopului său, cât și al valorii și reputației beneficiarului. Investițiile noastre din ultimii ani în produsele noastre, cum ar fi Bento FSM și Bento MDM, încep să producă tot mai multe rezultate, fiind implementate de un număr tot mai mare de companii de renume care implementează strategii de digitalizare a proceselor de afaceri, având un impact pozitiv asupra dezvoltării unor industrii cheie. Contractul anunțat astăzi întărește importanța experienței operaționale a echipei noastre, aprofundată de-a lungul anilor, și determinarea noastră de a investi constant în produse software proprietare. În același timp, succesul asociat acestui tip de proiect, coroborat cu faptul că suntem o companie publică, validează în fața investitorilor strategia noastră de valorificare a proprietății intelectuale și de dezvoltare continuă a echipei și a expertizei acesteia”, a declarat Radu Scarlat, Președintele Consiliului de Administrație al Bento.

Compania a câștigat procedura de achiziție publică în calitate de lider al unui joint-venture cu EY România (Ernst & Young România). Bento va livra o soluție IT complexă constând în hardware și software și va efectua servicii conexe. Soluția care va fi implementată de Bento vizează automatizarea serviciilor de teren și a gestionării forței de muncă în cadrul DEER. Platforma IT care va fi implementată în cadrul acestui proiect se bazează pe produsele software Bento, Bento FSM și Bento MDM, produse în care Bento a investit constant în ultimii ani, inclusiv prin utilizarea fondurilor atrase în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, înainte de listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Contribuția EY România constă în furnizarea de servicii de management de proiect și analiză de afaceri, reprezentând 11% din totalul activității proiectului.

“Suntem onorați să continuăm parteneriatele strategice pe care le-am dezvoltat cu Grupul Electrica și în special cu DEER și să contribuim la îmbunătățirea operațională a companiei de distribuție prin implementarea unei soluții puternice și ușor de gestionat. În același timp, suntem hotărâți să creștem parteneriatul strategic cu Bento și să ne dezvoltăm în continuare capacitățile în domenii critice pentru companiile de utilități din România, cum ar fi managementul activelor, managementul operațiunilor, integrarea și orchestrarea proceselor de client și de back-office. Câștigarea proiectului FSM confirmă experiența și maturitatea echipei EY în domeniul serviciilor de business și tehnologie și dă un impuls suplimentar strategiei locale și globale de dezvoltare a capabilităților integrate pentru a livra clienților noștri soluții la cheie, cu un nivel ridicat de performanță și calitate”, a declarat Cristian Cârstoiu, Partener, Consulting, EY România.

Soluția IT furnizată de Bento va fi operațională în aproximativ 18 luni de la semnarea acestui contract. De asemenea, după implementarea sistemului, compania va furniza servicii de suport și mentenanță timp de șapte ani și servicii post-susținere pentru încă doi ani.

“Succesul acestei licitații este de mare importanță pentru Bento, marcând o etapă importantă în evoluția companiei. Mai presus de toate, o implementare de o asemenea anvergură, al cărei beneficiar este DEER, în contextul în care povestea Bento își are începuturile în sectorul energetic din România, confirmă atât poziția noastră, cât și potențialul în această industrie. De asemenea, faptul că suntem aproape de un partener de talia și reputația Ernst & Young ne întărește încrederea în maturitatea produselor, profesionalismul echipei și strategia de dezvoltare a companiei. Nu în ultimul rând, suntem bucuroși să implementăm Bento FSM într-un proiect atât de important, validând poziția Bento ca furnizor de FSM în liga celor mai importanți dezvoltatori de aplicații de management al forței de muncă”, a declarat Vlad Bodea, membru executiv al Consiliului de Administrație, co-fondator Bento.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online