Borza: Membrii AGA au dreptul prin lege la o indemnizaţie de până la 25% din salariul directorului general

32

Reprezentanții statului în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) au dreptul la o indemnizație de până la 25% din salariul directorului general, potrivit unei ordonanțe de urgență aprobate recent prin lege, a declarat, miercuri,Remus Borza, administratorul juridic al Hidroelectrica.

‘Potrivit Ordonanței de Urgență 26/2013, aprobată recent prin Legea 43/2014, reprezentanții statului în AGA pot avea o indemnizație cuprinsă între 0 și 25% din salariul directorului general. Este exclusiv decizia ministrului care va fi această indemnizație sau dacă va fi fixă sau variabilă’, a spus Borza.

Anterior, un comunicat al Departamentului pentru Energie arăta că instituția ‘va vota împotriva intenției conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizațiile pentru membrii Adunării Generale a Acționarilor’.

În replică, Borza susține că nu a existat o astfel de propunere din partea conducerii Hidroelectrica.

‘Eu și domnul Gabriel Dumitrașcu (administratorul special — n.r.) am semnat o notă în care îi solicitam ministrului să stabilească indemnizația în limitele acelei ordonanțe de urgență, adică între 0 și 25% din salariul directorului general, nu am propus o majorare a indemnizației. I-am lăsat lui libertatea de a da oricât’, a precizat Borza.

El a adăugat că 25% din salariul directorului general, adică limita maximă, s-ar traduce printr-o indemnizație de 6.000 de lei brut.

‘Oricum, orice muncă trebuie plătită, iar în această perioadă există multe decizii care trebuie votate în AGA, având în vedere situația de insolvență. Hidroelectrica a avut la șase luni un profit-record de 509 milioane de lei, așa că nu cred că ar sărăci chiar dacă s-ar da o indemnizație de 6.000 de lei brut’, a mai spus reprezentantul Hidroelectrica.

‘În AGA există trei reprezentanți ai ministerului și nu înțeleg de ce. În opinia mea, ar fi suficient unul, pentru că el oricum este un fel de curier, nu face decât să transmită mai departe mandatul pe care îl primește de la minister’, a completat Borza.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat în comunicatul Departamentului pentru Energie, remis, miercuri, AGERPRES: ‘În ceea ce privește intenția conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizațiile pentru membrii Adunării Generale a Acționarilor (din data de 30 iulie 2014), reprezentanții Departamentului pentru Energie vor vota, de asemenea, împotrivă. Mi se pare imoral ca la o societate în insolvență, care face concedieri pentru eficientizare, să vorbim despre creșterea indemnizațiilor membrilor AGA. Nu voi fi de acord niciodată cu o astfel de măsură pentru o societate aflată în insolvență, așa cum este Hidroelectrica’.

Compania se află în insolvență din luna februarie, pentru a doua oară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online