Cea mai mare conferință de coaching și leadership din Europa de Sud-Est, începe miercuri la București

59

 

Future of Organizations, cea mai mare conferință de coaching și leadership din Europa de Sud-Est, începe miercuri la Future of Organizations, cea mai mare conferință de coaching și leadership din Europa de Sud-Est, începe miercuri la București. Organizată de Federația Internațională de Coaching (ICF) România și având ca temă principală modul în care organizațiile vor trebui să se adapteze la viitor, prin dezvoltarea de noi abilități pentru angajații săi, conferința se adresează mediului de afaceri, profesioniștilor în resurse umane, directorilor executivi, specialiștilor în coaching, dar și oricărei persoane interesate de coaching și leadership. Conferința de la București va reuni experți, coachi cu o vastă experiență locală și internațională și va avea loc în perioada 1 și 2 martie.

Printre acești experți se numără și celebrul Simon Alexander Ong, autorul bestsellerului Energize: Make the Most of Every Moment, despre care celebra publicație New York Times a scris: “Este exact genul de carte de care avem nevoie în acest moment. Cu atât de mult stres din toate părțile, Simon ne arată ce putem face pentru a ne simți mai bine în viața noastră”. Pe lângă faptul că este autor de cărți, Ong este, de asemenea, antreprenor, coach și vorbitor public. El va vorbi pe 2 martie despre modul în care energia personală îi poate ajuta pe oamenii de afaceri să se adapteze mai ușor la o lume în continuă schimbare.

Marion Franklin, autoarea bestsellerului internațional The HeArt of Laser Focused Coaching și coach de afaceri, și Jannet Harvey de la Thought Leadership Institute din cadrul International Coaching Federation vor urca, de asemenea, pe scena conferinței Future of Organizations. Alături de acestea, pe parcursul celor două zile de conferință, vor fi prezenți alți 13 coachi, experți și speakeri, din România și din străinătate, care vor împărtăși din experiența și viziunea lor asupra tendințelor observate în practica lor cu numeroase organizații, precum și a abilităților atât de necesare acestora într-o lume aflată în plină viteză.

Care sunt beneficiile coaching-ului pentru organizațiile din România?

Conform ICF, coaching-ul este un proces de gândire creativă și stimulatoare care inspiră oamenii să își maximizeze potențialul personal și profesional. Scopul coaching-ului este de a debloca potențialul oamenilor și de a maximiza propria lor performanță.

Un coaching eficient sprijină oamenii să își schimbe modul de gândire și să stabilească noi strategii pentru a face față diferitelor provocări. Întrebările deschise și încurajarea autonomiei clienților de a-și asuma anumite riscuri rezonabile îi vor ajuta să-și sporească încrederea în sine, astfel încât să poată găsi soluții alternative la problemele de la locul de muncă și de viață.

În prezența unei relații de calitate, persoanele care apelează la coaching se vor simți valorizate și implicate, pentru că cineva își oferă timpul și expertiza pentru a le ajuta să își atingă obiectivele, în cazul celui care facilitează sesiunile de coaching. În plus, coachingul îi ajută pe oameni să își descopere propria motivație.

Piața de coaching din România se apropie de pragul de 50 de milioane de euro, după creșteri anuale de aproximativ 20%, potrivit estimărilor specialiștilor din domeniu. Cu toate acestea, piața de coaching din România este departe de nivelul din țările dezvoltate, ceea ce arată că există un mare potențial de creștere. În plus, pandemia și războiul din Ucraina au pus presiune pe manageri și antreprenori, care, în acest context, au apelat din ce în ce mai mult la servicii de coaching profesionist.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online