Interdicția Westpac privind plățile către Binance Crypto Exchange

21

În anunțul lor recent, Westpac, cea mai veche bancă din Australia, și-a dezvăluit decizia de a implementa un bloc de tranzacții pentru toate activitățile care implică Binance, popularul schimb de cryptomonede. Cu accent pe protecția investitorilor, WestPac își propune să-și protejeze clienții de potențiale escrocherii și scheme frauduloase, așa cum se precizează în comunicatul său de presă oficial.

Pentru a confirma același lucru, divizia australiană a Binance a anunțat, de asemenea, că anumiți clienți vor experimenta limitări în ceea ce privește capacitatea lor de a depune sau retrage fonduri. Această restricție a apărut din cauza rezilierii serviciilor de către un furnizor de servicii terță parte.

Binance a apelat la rețelele sociale pentru a anunța că utilizatorii nu vor mai putea depune dolari australieni prin transferuri bancare din cauza acțiunilor furnizorului de plăți Cuscal, cu efect imediat.

În plus, Binance a indicat că retragerile vor fi suspendate temporar fără a furniza informații specifice cu privire la termenul de reluare.

Westpac și-a menținut anterior o poziție prietenoasă cu cryptomonede și a justificat această mișcare subliniind unele dintre constatările sale. Acesta a dezvăluit că conturile asociate cu investițiile sunt presupus deosebit de vulnerabile la escrocherii, iar o treime alarmantă din toate tranzacțiile de plată sunt direcționate direct către bursele crypto.

Scott Collary, director executiv al grupului Westpac pentru servicii pentru clienți și tehnologie, a declarat:

Schimburile digitale au un rol legitim de jucat în ecosistemul financiar. Dar, de la creșterea monedei digitale, am observat că escrocii folosesc din ce în ce mai mult schimburile de peste mări. Adesea, clienții noștri descoperă că au fost înșelați doar după ce banii au părăsit țara, ceea ce face recuperarea extrem de dificilă.

Recul pentru schimburile de cryptomonede care operează în Australia

Împreună cu interdicția impusă de Westpac, au existat avertismente din partea Comisiei australiane pentru valori mobiliare și investiții (ASIC) cu privire la activități frauduloase, reflectând un efort sporit și coordonat al Westpac de a combate exploatarea la scară mai largă.

Echipa de valori mobiliare a băncii a demonstrat o rată semnificativă de detecție de până la 60% pentru tentativele de escrocherie, iar Westpac explorează în mod activ upgrade-uri de sistem pentru a îmbunătăți în continuare aceste capabilități.

După ce a confirmat că a implementat măsuri de blocare a anumitor plăți cu cryptomonede pentru a minimiza pierderile cauzate de escrocherii, Westpac nu a dezvăluit detalii specifice sau a identificat schimburile implicate.

Această evoluție marchează un alt regres pentru operațiunile Binance din Australia, după cedarea licenței sale de servicii financiare în aprilie, pe fondul unei investigații de reglementare în curs.

Combinația dintre controlul de reglementare și recenta reducere a plăților se adaugă provocărilor cu care se confruntă Binance pe piața australiană. Această mișcare a WestPac de a bloca tranzacțiile cu Binance ar putea avea un impact semnificativ asupra altor burse care operează în Australia.

Întrucât Binance a avut deja o relație tensionată cu ASIC în trecut, acesta servește ca un mesaj puternic de avertizare pentru schimb și alți furnizori de servicii cryptografice importanți din țară. Bursele crypto vor trebui acum să-și reevalueze strategiile de afaceri pentru a-și asigura sustenabilitatea în viitor.

Sursa – bitcoinist.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online