LevelUP – Primul accelerator din România în domeniul sănătății și al științelor vieții

52

 

INNO, departamentul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest responsabil cu inovarea regională și atragerea de investitori, lansează primul accelerator din România dedicat exclusiv start-up-urilor din domeniul sănătății și al științelor vieții, LevelUP Health & Life Sciences Accelerator. Acceleratorul a fost dezvoltat cu sprijinul EIT Health, ca parte a programului Drive al acestuia. Acceleratorul oferă asistență de specialitate echipelor care doresc să grăbească procesul de comercializare, validare, promovare și vânzare a soluțiilor lor, să obțină autorizații sau să acceseze surse de finanțare.

Start-up-urile aflate la început de drum, care sunt înregistrate la Registrul Comerțului și care lucrează la soluții în domeniul științelor vieții și al sănătății pot uply până la 2 aprilie 2023. Echipele care au doar un prototip pot, de asemenea, să aplice, dar trebuie să se angajeze să formeze o companie comercială până la sfârșitul programului de accelerare. Echipele se pot înscrie completând acest formular.

LevelUP Health & Life Sciences Accelerator se va desfășura la Cluj-Napoca, pe parcursul a zece întâlniri repartizate pe o perioadă de șase luni, cu posibilitatea de a participa online. Programul va începe cu un bootcamp menit să îmbunătățească înțelegerea participanților în ceea ce privește dezvoltarea afacerii și să îi prezinte specialiștilor din cadrul acceleratorului, cu care vor colabora pentru a-și trasa foaia de parcurs personală. Pe baza acestui plan, start-up-urile vor desfășura activități specifice, folosind resursele puse la dispoziție în cadrul acceleratorului, pentru a valida ipotezele de afaceri care stau la baza soluțiilor lor și pentru a se apropia de obiectivele lor.

Întâlnirile bilunare vor oferi antreprenorilor ocazia de a împărtăși rezultatele activităților lor, precum și lecțiile pe care le-au învățat și alte nuanțe importante pe care le-au descoperit în fața unui grup de experți regionali și internaționali care vor oferi feedback critic. Între aceste întâlniri, participanții se vor concentra asupra executării sarcinilor și activităților de mentorat, echipele având acces direct la oricare dintre experții programului și întâlniri 1 la 1 cu aceștia.

La sfârșitul fiecărei întâlniri, vor avea loc ateliere de lucru avansate pe teme relevante pentru afacerile lor, cum ar fi obținerea acreditărilor pentru dispozitive medicale, protejarea proprietății intelectuale, promovarea și vânzarea soluțiilor lor, dezvoltarea de parteneriate strategice și crearea de rețele, atragerea de fonduri publice și private, validarea problemelor sau soluțiilor și multe alte subiecte de interes pentru domeniul în care activează.

Punctul culminant al programului este Demo Day, în cadrul căruia start-up-urile vor avea ocazia de a se prezenta în fața investitorilor și experților și de a-i convinge să se alăture cauzei lor.

Valoarea intrinsecă a programului este de 8.000 de euro pe echipă, fără a cuantifica beneficiile directe și indirecte rezultate din interacțiunile cu experții, promovarea ideilor la nivel internațional și integrarea în rețeaua internațională a partenerilor NW RDA și EIT Health.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online