Mesaj surprinzător al Hidroelectrica: Să nu lăsăm România să ajungă o republică OMV

30

– Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, a avut ieri un schimb de replici dur cu un reprezentant al Petrom, care a culminat cu fraza: “Sa nu transformam Romania in republica OMV”.

.
Niciodata pana acum nu au mai fost asemenea replici intre reprezentantii companiilor romanesti si straine.
Reactia lui David, care ocupa o pozitie cheie in cadrul procesului de reorganizare a sistemului energetic national, fiind seful unuia dintre cei doi giganti de stat – Hidroenergetica, a venit ca urmare a unor declaratii facute de un reprezentant al Petrom la conferinta “Mediafax Talks about Energy”.

Razvan Nicolescu, director de afaceri corporatiste al Petrom, adica responsabil cu imaginea companiei si relatiile cu autoritatile, spusese ca Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) are acelasi sediu cu Hidroelectrica si nu este normal avand in vedere ca autoritatea ar trebui sa fie independenta.

ANRE are nevoie de un nou sediu pentru ca nu este normal ca presedintele ANRE cand merge la toaleta sa se intalneasca cu directorul Hidroelectrica, acestia impartind aceeasi cladire in prezent“, a declarat Nicolescu. El a mai spus ca Petrom este discriminat in raport cu furnizorii externi de gaze care-si vand gazul pe piata locala la un pret dublu comparativ cu cel recomandat de catre ANRE pentru producatorii interni, Petrom si Romgaz.

De cealalta parte, multe voci critica faptul ca Romania si-a cedat toate rezervele de petrol si jumatate din cele de gaze catre OMV, o companie detinuta in proportie de 31,5% de statul austriac, care detine astfel pachetul de control.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online