Preşedintele director general al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să fie audiat de Congresul american

464

Shou Zi Chew, preşedintele director general al TikTok va ajunge în ziua de 23 martie în fața autorităților din SUA. Acesta va vorbi, printre altele, despre legătura platformei cu Partidul Comunist Chinez.

În luna martie, Shou Zi Chew, urmează să fie audiat de Congresul american pentru a vorbi despre legătura platformei cu Partidul Comunist Chinez.

De asemenea, Cathy McMorris Rodgers, şefa unei puternice comisii din Camera Reprezentanţilor, a subliniat că americanii au dreptul să ştie ce impact au aceste acţiuni asupra vieţii lor private.

În opinia sa, „Americanii au dreptul să ştie ce impact au aceste acţiuni asupra vieţii lor private”, a spus Cathy McMorris Rodgers, care a cerut această audiere, conform afp.com

Este pentru prima dată când Shou Zi Chew este audiat de Congresul SUA

Concret, este pentru prima dată când preşedintele director general al reţelei de socializare chineze este audiat de Congresul SUA. Astfel, Shou Zi Chew a fost primit deja la Bruxelles la începutul lui ianuarie pentru discuţii cu mai mulţi înalţi oficiali europeni.

Forţa mai mare a republicanilor în Congres, care deţin acum majoritatea în Camera Reprezentanţilor, riscă să complice şi mai mult situaţia platformei. Aleşii conservatori acuză TikTok, proprietate a gigantului chinez ByteDance, că este un instrument de spionaj sau de propagandă în serviciul Beijingului.

Aplicaţia „a permis în mod deliberat Partidului Comunist Chinez să acceadă la datele utilizatorilor americani”, a denunţat Cathy McMorris Rodgers.

Pentru a avea o şansă de a continua să fie autorizată pe telefoanele din SUA, TikTok ar putea fi nevoită să se separe de compania-mamă, ByteDance.

TikTok ar putea fi interzis în UE

Celebra aplicaţie ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. În acest sens, Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă, a transmis companiei chineze ByteDance că trebuie neapărat să îşi accelereze eforturile de a respecta legislaţia europeană.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, TikTok ar putea primi interzis la nivelul UE, notează jurnaliştii agenţiei Reuters.

În plus, Thierry Breton a oferit şi un termen până la care compania din China trebuie să îşi rezolve situaţia, pentru a putea opera în continuare în Uniunea Europeană: luna septembrie.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei”, a afirmat comisarul european pentru Piața Internă.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online