Sanofi și Regeneron au anunţat datele ”explozive” despre medicamentele pulmonare dedicate fumătorilor

REUTERS/Brendan McDermid
58

Medicamentul pentru astm bronșic de la Sanofi, Dupixent, a atins toate țintele într-un studiu de tratare a „plămânului fumătorului”, adăugând potențial miliarde la perspectivele de creștere ale producătorului francez de medicamente, dar subliniind și o dependență puternică de bestsellerul său.

Într-un studiu în stadiu avansat, Dupixent, dezvoltat în comun cu Regeneron, a condus la o reducere cu 30% a exacerbărilor acute moderate sau severe ale bolii pulmonare obstructive cronice, o boală potențial mortală marcată de declinul progresiv al funcției pulmonare.

Sanofi și Regeneron au spus într-o declarație joi că un studiu de fază III care a implicat 939 de fumători actuali sau foști a arătat, de asemenea, îmbunătățiri ale funcției pulmonare, ale calității vieții și ale simptomelor respiratorii ale BPOC.

Acțiunile grupului francez au crescut cu 4,5% la ora, atingând un maxim de șapte luni și depășind cu mult o scădere de 0,5% a indicelui STOXX Europe 600 Health Care.

„BPOC este o problemă urgentă de sănătate la nivel mondial și o boală notoriu dificil de tratat din cauza eterogenității sale, fără tratamente noi aprobate în mai mult de un deceniu”, a declarat directorul științific al Regeneron, George Yancopoulos.

Sanofi a adăugat că decizia sa „îndrăzneață” de a renunța la studiile clinice BPOC în faza anterioară a redus ani de zile timpul de dezvoltare.

Analistul JP Morgan, Richard Vosser, a spus că actualizarea de încercare are „date explozive” în rezervă pentru investitori și că consensul de piață pentru vânzările Dupixent în 2027 de 15,7 miliarde de euro va fi probabil completat cu între 1 și 2 miliarde de euro.

„Vedem că datele Dupixent în BPOC depășesc orice așteptări de pe piață pentru beneficii”, a spus analistul.

Analiștii Jefferies au spus că actualizarea a dat „probabil cel mai bun caz de eficacitate” pentru a trata boala.

Sanofi a estimat anterior că Dupixent va genera vânzări de până la 13 miliarde de euro (14,2 miliarde de dolari) în cel mai bun an al său, deoarece încearcă să-și extindă utilizarea în mai multe afecțiuni inflamatorii, dar a exclus BPOC din obiectivul său de vânzări.

Sanofi a declarat joi că este prea devreme pentru a-și actualiza estimarea vânzărilor pentru produs, care este, de asemenea, folosit pentru a atenua eczemele.

Medicamentul antiinflamator a reprezentat anul trecut 8,3 miliarde de euro, sau mai mult de 19% din vânzările totale ale grupului francez de 43 de miliarde de euro. Aceasta a fost o creștere ajustată în funcție de valută de 44% față de un an mai devreme.

Sanofi relatează că vânzările globale Dupixent combinate din alianța sa cu Regeneron.

Companiile au spus că rezultatele complete de eficacitate și siguranță vor fi prezentate mai târziu. Ei au adăugat că un al doilea studiu cu BPOC Dupixent este în curs de desfășurare, prima citire a datelor fiind așteptată anul viitor.

Ratele generale ale evenimentelor adverse în studiile care au raportat rezultatele au fost de 77% pentru Dupixent și 76% pentru placebo.

Acțiunile Sanofi au fost afectate în urma rezultatelor dezamăgitoare ale studiilor din august 2022 ale unui candidat promițător la medicament pentru cancerul de sân.

Afirmațiile legale conform cărora medicamentul Zantac pentru arsuri la stomac a provocat cancer au afectat de asemenea stocul.

Grupul, condus de CEO-ul britanic Paul Hudson, a încheiat luna aceasta un acord pentru achiziționarea Provention Bio Inc pentru 2,9 miliarde de dolari, pentru a-și susține activitatea privind o terapie pentru diabet de tip 1 aprobată de SUA.

Analiștii au spus că debutul pe piață așteptat din acest an a două produse noi, pentru a echilibra dependența de Dupixent, ar fi teste importante ale talentului companiei în marketing și dezvoltare și o șansă de a recâștiga încrederea investitorilor.

Aceste produse sunt tratamentul hemofiliei A Altuviiio, care necesită mai puține injecții decât terapia standard, și Beyfortus dintr-un parteneriat cu AstraZeneca, care este o injecție preventivă împotriva infecției comune a căilor respiratorii cu RSV la sugari.

Sanofi și Regeneron au anunțat marți că Comisia Europeană a aprobat Dupixent pentru a trata dermatita atopică severă la copiii mici. Înainte de aceasta, medicamentul a fost aprobat și în Europa pentru a trata un tip de inflamație a esofagului.

Sursa: Reuters

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online