Simtel Team investește într-o platformă de centrală electrică virtuală care optimizează consumul și producția de energie București,

99

 

 Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie care activează și în domeniul energiei regenerabile, anunță o investiție în start-up-ul Custom Soft Solutions (CSS) împreună cu ANT Power, companie la care Simtel deține 51% din acțiuni. CSS dezvoltă o platformă Virtual Power Plant (VPP) pentru monitorizarea și controlul consumului de energie și a sistemelor de producție. În urma investiției, Simtel deține 29% din start-up și ANT Power 20%, în timp ce fondatorii Ionuț-Ovidiu Dincă, Adrian-Gabriel Vintilă și Constantin-Corvin Ochian dețin restul de 51%.

În afirmaţiile sale, “Munca noastră este mai mult decât operaționalizarea surselor de energie regenerabilă. De când am început această divizie, obiectivul nostru pe termen lung a fost acela de a oferi clienților noștri un pachet integrat de servicii de eficiență energetică. Prin această investiție, completăm acest pachet cu ultima piesă de care avem nevoie, măsurarea și monitorizarea consumului și producției de energie. Ca urmare, Simtel poate gestiona acum întregul ecosistem energetic al unui client – construim și instalăm centrale fotovoltaice, la care adăugăm construim și instalăm centrale fotovoltaice, la care adăugăm servicii conexe specifice. Astfel, după punerea în funcțiune, asigurăm mentenanța, prognoza și comercializarea producției de energie, prin ANT Power și monitorizarea, optimizarea și controlul de la distanță a consumului de energie, prin CSS. Prin acest model, oferim clienților o soluție completă. Acest ecosistem transformă modelul tradițional de gestionare a energiei într-un sistem inteligent care optimizează consumul și producția, aducând beneficii financiare semnificative clienților și sprijinindu-i în procesul de independență energetică pe termen lung”, a declarat Iulian Nedea, co-fondator și CEO al Simtel Team.

În cadrul platformei dezvoltate de CSS, împreună cu Simtel și ANT Power, clienții au acces la multiple date în timp real despre activitatea lor energetică, precum rapoarte detaliate, date istorice, alerte și posibilitatea de a controla de la distanță sistemele de producție și consum folosind funcții de inteligență artificială.

Pe lângă investiția sa în acest start-up, Simtel deține o participație majoritară de 51% în alte două companii. Prima este ANT Power, o companie care oferă servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice prin intermediul unei platforme software dezvoltate intern, care este una dintre cele mai performante de pe piață, cu o rată de predicție a energiei produse în ziua următoare foarte apropiată de cea reală. Cea de-a doua companie este Agora Robotics, singura companie românească de cercetare-dezvoltare și producție de roboți autonomi, care dezvoltă un ecosistem de soluții modulare complementare pentru automatizarea proceselor de logistică și facility management. Până la sfârșitul acestui an, Agora Robotics va lansa un robot autonom de curățenie industrială.

În 2022, Simtel Team a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 137 milioane de lei pentru 2022, în creștere cu 134% față de 2021, și un profit net de 12 milioane de lei, o apreciere de 96% față de 2021. Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, 77%. Telecomunicațiile au reprezentat 21%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 2%. Echipa Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de 217 milioane de lei.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online