State Street va fuziona un ETF de 1,8 miliarde de dolari într-un fond mai mare

33

State Street Global Advisors plănuiește să fuzioneze un ETF de acțiuni cu capitalizare mică de 1,8 miliarde de dolari într-un vehicul mai mare și să închidă trei ETF-uri mici, arată documentele depuse.

ETF-ul SPDR 600 Small Cap (SLY) va fi absorbit de ETF-ul SPDR Portfolio S&P 600 Small Cap (SPSM), în valoare de 5,2 miliarde de dolari, începând cu 9 iunie.

Ambele fonduri dețin multe dintre aceleași strategii de investiții și urmăresc indicele S&P Small Cap 600, arată dezvăluirile de reglementare.

“Fuziunea dintre SLY și SPSM aliniază suita de produse prin faptul că un singur ETF urmărește indicele S&P SmallCap 600”, a declarat compania.

 

ETF-urile fac parte dintr-o serie de așa-numite ETF-uri de tip “building block” cu costuri reduse, arată prospectele fondurilor.

Ambele ETF-uri percep comisioane de 5 puncte de bază, inclusiv renunțări. Cele două fonduri sunt, de asemenea, conduse de aceiași administratori de portofoliu.

Investitorii au retras 73 de milioane de dolari de la SPDR 600 Small Cap pe parcursul anului încheiat la 31 ianuarie și 995 de milioane de dolari de la SPDR Portfolio S&P 600 Small Cap ETF, arată datele Morningstar Direct.

Firma va deconecta Bloomberg SASB Corporate Bond ESG Select ETF de 21 de milioane de dolari, SPDR Bloomberg SASB Developed Markets Ex US ESG Select ETF de 10 milioane de dolari și SPDR Bloomberg SASB Emerging Markets ESG Select ETF de 9 milioane de dolari, arată documentele depuse.

ETF-ul de obligațiuni corporative a fost lansat în 2020, iar ETF-urile de piețe emergente și de piețe dezvoltate au debutat în ianuarie 2022, arată site-urile web ale fondurilor.

Fondurile vor înceta să mai accepte ordine până la 12 aprilie și vor fi lichidate până la sau înainte de 18 aprilie, arată documentele depuse.

Fondul de obligațiuni corporative utilizează indicele Bloomberg SASB US Corporate ESG Ex-Controversies Select Index, arată documentele depuse. Randamentele fondului pentru piețele emergente au urmărit indicele Emerging Markets Large & Mid Cap ESG Ex-Controversies Select Index. Iar ETF-ul pentru piețele dezvoltate urmărește indicele Bloomberg SASB Developed Markets ex US Large & Mid-Cap ESG Ex-Controversies Select.

Fondurile sunt trei dintre cele mai mici cinci ETF-uri ale State Street, potrivit Morningstar. În total, firma avea 141 ETF-uri cu active combinate de 1 mld. dolari la 31 ianuarie. Împreună, ETF-urile au adăugat 42,5 miliarde de dolari în perioada de 12 luni.

Investitorii au retras 2 milioane de dolari din fondul de obligațiuni corporative în cursul anului încheiat la 31 ianuarie și câte 14 milioane de dolari din ETF-ul piețelor emergente și ETF-ul piețelor dezvoltate, potrivit Morningstar Direct.

ETF-ul de obligațiuni corporative a atins un vârf de mărime în iulie 2021, cu 30 milioane de dolari, potrivit trackerului de fonduri cu sediul la Chicago. Între timp, ETF-urile pentru piețele emergente și piețele dezvoltate s-au redus constant după lansare.

Compania a declarat că a decis să închidă ETF-urile, “pe baza feedback-ului investitorilor și a cererii de pe piață în timpul unei revizuiri continue a ofertei SPDR ETF care este concepută pentru a ne asigura că gama noastră este bine poziționată pentru o creștere pe termen lung”.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online