Studiul vaccinului contra coronavirusului a început de către firmele de medicamente GSK și Sanofi

110

Companiile medicamentoase GSK și Sanofi au declarat că încep studii clinice cu vaccinul lor împotriva coronavirusului.

Cele două firme au declarat că 440 de adulți vor primi vaccinul în 11 locații din SUA. Ei speră să aibă primele rezultate ale procesului până în decembrie și, dacă va avea succes, vor trece la alte procese până la sfârșitul anului.

Ei se alătură altor în jur de 20 de companii farmaceutice care dețin studii clinice în cursa pentru a găsi un vaccin.

Parteneriatul dintre GSK din Marea Britanie și Sanofi din Franța folosește aceeași tehnologie bazată pe proteine ​​ca unul dintre vaccinurile Sanofi împotriva gripei sezoniere.

„Inițierea studiului nostru clinic este un pas important și ne aduce mai aproape de un potențial vaccin care ar putea ajuta la înfrângerea Covid-19”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreședinte executiv și șef global al Sanofi Pasteur.

“Echipele și partenerii noștri dedicați continuă să lucreze 24 de ore pe zi, deoarece ne propunem să obținem primele rezultate la începutul lunii decembrie.

Datele pozitive vor permite începerea promptă a procesului esențial de fază 3 până la sfârșitul acestui an”.

Dacă cea de-a treia etapă de încercare continuă și sunt colectate suficiente date, companiile intenționează să solicite aprobarea de reglementare în prima jumătate a anului 2021.

La începutul acestei săptămâni, compania farmaceutică AstraZeneca, care deține studii clinice avansate pentru vaccinul pe care îl dezvoltă cu Universitatea Oxford, a anunțat că a încheiat un acord cu Oxford Biomedica pentru a rezerva liniile de producție la noua fabrică a companiei.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online