Suprataxarea companiilor va avea efecte majore asupra românilor

Foto: bzi.ro
279

Senatorul liberal Liviu Brătescu susține că o suprataxare a marilor companii, o să aibă ca efect scăderea și mai mult a puterii de cumpărare și afectarea și mai tare a românilor vulnerabili.

În contextul PNL, Liviu Brătescu susține că miza Partidului Național Liberal este exclusiv protejarea economiei, astfel încât aceasta să continue să fie pe creștere, la fel ca și veniturile românilor.

Suprataxarea va avea efecte majore asupra românilor

În opinia sa, „Suprataxarea marilor companii, în varianta propusă de PSD, va avea trei efecte: falimentarea unora, alungarea altora din țară sau transferarea suprataxelor în prețurile pentru produse și servicii, adică transferarea poverii, în final, tot pe români.

De exemplu- O firmă românească de produse lactate va fi taxată cu 1% pe cifra de afaceri, iar taxa se va aplica și supermarketurilor care vând produsele acestei firme. Lista companiilor care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro le-ar demonstra celor de la PSD că multe dintre acestea activează în sectoare care furnizează produse de bază.

Eu cred că noi toți trebuie să fim responsabili și să înțelegem că prin discursuri în care subliniem o idee absolut periculoasă și anume că sunt multe „companiile care exploatează” alimentăm narațiuni antieuropene și iliberale care sunt deja viralizate de forțe politice obscure din afara și din interiorul țării.”, a mai spus senatorul PNL.

Senator PNL: Tot românii plătesc

Din punct de vedere economic al senatorului PNL, o companie mare sprijină economia unei ţări nu doar prin impozitul pe profitul mult blamat de unii social-democraţi, ci şi prin locurile de muncă pe care le creează.

În concluzie, „O companie mare sprijină economia unei țări nu doar prin impozitul pe profitul mult blamat de unii social-democrați, ci și prin locurile de muncă pe care le creează în cadrul său, dar și prin lanțul de producție și aprovizionare format din zeci de firme românești, care la rândul lor oferă locuri de muncă.

Mai mult, deși se propagă ideea că vor fi suprataxate companiile străine, „care ne fură bogația noastră românească”, de fapt printre firmele care sunt vizate de propunerea PSD se numără multe cu capital românesc. Ceea ce demonstrează, încă o dată, că dincolo de discursuri păguboase, de fapt, așa cum spuneam la început, tot românii plătesc.

Comparația dintre așa-zisa taxă de solidaritate cu cea introdusă de Comisia Europeană pentru companiile energetice este o mare greșeală pentru că în mod real nu este același lucru. UE a introdus o reglementare temporară care vizează companiile care au profituri uriașe în zona energetică, banii fiind  folosiți pentru sprijinirea cetățenilor UE în perioada crizei energetice. „, a declarat Liviu Brătescu.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online