Telerenta lansează o platformă automatizată pentru închirierea și livrarea de echipamente electronice către utilizatorii casnici

54

 

Start-up-ul românesc de tehnologie, Telerenta, lansează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici. Compania face parte din grupul american de investiții NCH și plănuiește mai multe runde de finanțare de câteva zeci de milioane de euro pentru extinderea afacerii în România și în Europa în următorii 5 ani.

Startup-ul și-a dezvoltat propria tehnologie care permite utilizatorilor individuali să închirieze echipamente electronice (pentru început, televizoare) sub forma unui abonament, pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de luni. Astfel, le oferă celor interesați posibilitatea de a avea acces permanent la echipamente de înaltă calitate, de ultimă generație, care pot fi utilizate în funcție de nevoile lor.

Întregul proces de închiriere este flexibil, utilizatorii pot alege cu ușurință dintre produsele listate pe platformă și pot chiar să le înlocuiască cu altele cu specificații superioare în orice moment pe durata contractului.

“Am lansat Telerenta în contextul tendințelor globale și al avansului tehnologic rapid din diverse industrii și sectoare. În plus, leasingul de echipamente vine ca o evoluție logică, naturală, de la achiziția directă sau în rate a produselor electronice. Am identificat, numai în România, o piață de aproximativ 500.000 de persoane interesate de închirierea de echipamente electronice. Cu Telerenta, oricine poate închiria un televizor în câteva minute, chiar de pe telefonul mobil. Mai mult, în scurt timp vom inaugura un nou serviciu de logistică pentru clienții noștri, pe care l-am denumit intern <>. Pentru clienți, Telerenta este cea mai flexibilă și simplă modalitate de a se bucura de televizorul pe care și-l doresc, care vine la pachet cu servicii de înlocuire rapidă în caz de defecțiune și cu o acoperire de 80% din costuri în caz de deteriorare accidentală”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta.

Cum funcționează

Utilizatorii aleg din produsele listate pe site pe cele pe care doresc să le închirieze și le adaugă în coș. Ulterior, aceștia își selectează perioada de închiriere, după care plasează comanda și efectuează plata pentru prima lună de închiriere.

Urmează identificarea la distanță a clienților și semnarea electronică a contractelor. Identificarea eKYC (Electronic Know Your Customer) este un proces complet automatizat, oferit de Qoobiss România, o companie europeană de top în domeniul soluțiilor de verificare a identității digitale. Totul se face online în câteva minute, iar produsele vor fi livrate rapid prin curier.

Pe parcursul etapei de utilizare a produselor, plățile se vor face automat, în fiecare lună. Costurile de închiriere încep de la 49,99 lei/lună, pentru un contract flexibil pe 24 de luni. Astfel, un utilizator poate beneficia de avantajele produsului și de serviciile complementare, costurile fiind comparabile sau chiar mai mici decât cele ale abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

La sfârșitul perioadei de închiriere, utilizatorul va avea opțiunea de a prelungi contractul sau de a returna produsele. În orice moment pe durata contractului, utilizatorul are posibilitatea de a înlocui produsele închiriate cu altele cu specificații superioare.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online