Zitamine Nutrition deschide o nouă rundă de finanțare pentru extinderea în Bulgaria și în regiune

156

 

În prezent,  Zitamine Nutrition, start-up-ul românesc HealthTech, anunță lansarea unei noi runde de finanțare pentru a-și extinde serviciul de vitamine personalizate în România și Bulgaria.

În mai puțin de un an de la lansare, Zitamine a reușit să capteze atenția pieței cu serviciul său inovator de vitamine personalizate, ajungând la 33.000 de profiluri nutriționale create și livrând peste 2.600 de comenzi până în prezent.

Zitamine este primul start-up de nutriție personalizată cu suport tehnologic din România, inspirat de un model de afaceri de succes care și-a dovedit de mult timp succesul în SUA și pe alte piețe din Europa de Vest și de Nord.

Compania se bazează pe cercetarea științifică și pe analiza datelor pentru a oferi fiecărui client un plan personalizat de vitamine și suplimente, bazat pe nevoile și preferințele nutriționale ale fiecărui utilizator.

Împreună cu o echipă de specialiști în medicină și farmacie, Zitamine a dezvoltat un chestionar cu 50 de întrebări centrate pe stilul de viață, obiceiuri, nutriție, alergii, obiective personale. După completarea chestionarului, un algoritm analizează răspunsurile fiecărei persoane și oferă instantaneu recomandări personalizate de vitamine și suplimente naturale. Ulterior, pachetele sunt livrate la ușa clienților în ambalaje moderne și sigure, conținând doza zilnică personalizată pentru fiecare client.

Emanuel Dincă, co-fondator al Zitamine, subliniază, “La Zitamine, ne angajăm să oferim produse de cea mai bună calitate pentru clienții noștri. De aceea, folosim un echipament ultramodern de sortare și ambalare a vitaminelor, produs de liderul mondial în industria echipamentelor pentru farmacii și spitale. În acest fel, putem procesa și ambala rapid vitaminele în cantități și combinații exacte, asigurându-ne că fiecare client primește mixul de vitamine personalizat pentru nevoile sale, folosind ingrediente de cea mai bună calitate disponibile.”

În urma unei extinderi a noii echipe de management în octombrie 2022, Zitamine a înregistrat o creștere semnificativă de +4,5 ori a abonaților care au primit vitamine personalizate. Această creștere arată că există o tracțiune clară pe piața românească pentru serviciile de suplimente personalizate.

Aşadar, Zitamine a primit o investiție de 500.000 de euro din partea investitorului Bogdan Georgescu, iar în urma succesului înregistrat pe piața din România, fondatorii intenționează să se extindă anul acesta în Bulgaria și ulterior în întreaga regiune. Pentru a susține extinderea în Europa de Est, Zitamine Nutrition își propune să atragă investiții în valoare de 350.000 de euro în cadrul acestei runde de finanțare, deschisă atât investitorilor providențiali, cât și fondurilor de capital de risc din România și din regiune.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online