2 dintre cele mai mari schimburi de criptomonede din lume le-au permis rușilor sancționați să facă tranzacții

115

Potrivit unei cercetări realizate de firma de analiză blockchain Inca Digital, popularele schimburi crypto Huobi și KuCoin au fost criticate pentru că nu au respectat sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a invaziei sale în Ucraina.

Inca Digital a dezvăluit că cele două burse de top nu au luat măsuri pentru a împiedica băncile ruse sancționate să-și folosească rețelele peer-to-peer respective, a raportat Politico.

CEO-ul Inca Digital, Adam Zarazinski, a declarat în timpul unui interviu că aceste tranzacții folosesc frecvent Tether, o monedă stabilă care a fost supusă propriei anchete de la autoritățile de reglementare și că aceasta poate fi o încălcare a restricțiilor americane și europene.

Bursele majore de cryptomonede nu reușesc să blocheze băncile rusești sancționate

S-a spus că cardurile de debit ale băncilor rusești au fost exploatate pe schimburile crypto.

Huobi și KuCoin le permit oamenilor să tranzacționeze cryptomonede folosind carduri de debit emise de băncile ruse sancționate, a găsit un raport https://t.co/snl3X4as3O

– Bloomberg (@business) 25 februarie 2023

Zarazinski a spus în citate de Bloomberg:

„Tether este folosit frecvent de ruși pentru a muta bani în afara țării, adăugând că este folosit în mod absolut de aceste două burse în special pentru a furniza servicii de crypto-banking băncilor ruse sancționate.

El a adăugat:

„Vrem ca crypto să supraviețuiască nu doar la toate lucrurile care s-au întâmplat recent, ci să prospere… dar vrem, de asemenea, să apărăm de actorii răi și să creștem industria în mod responsabil.”

Huobi și KuCoin nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

La un an după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, știrile demonstrează că eforturile Statelor Unite de a interzice instituțiile și oligarhii ruși din sistemul financiar global continuă să fie ineficiente.

Sute de mii de soldați de ambele părți au fost uciși și milioane de femei și copii ucraineni au fost forțați să-și părăsească casele ca urmare a războiului în desfășurare.

Raportul observă, de asemenea, defecte de politică cu Binance, deoarece compania ar fi oferit utilizatorilor ruși „diverse mijloace” pentru a cumpăra cryptomonede la bursa sa.

Această problemă persistă în ciuda faptului că, în martie a anului trecut, Binance a restricționat depozitele fiat de la anumite carduri de plată rusești.

Binance a respins afirmațiile. Bursa a afirmat că aplică cu strictețe legile privind cunoașterea clientului (KYC) și că cenzurează comunicarea dintre utilizatori pentru a pune în aplicare amenzi.

Raportul a mai dezvăluit că schimbul ByBit din Singapore le permite utilizatorilor să convertească ruble rusești în cryptomonede prin intermediul pieței sale peer-to-peer și al depozitelor fiat.

Capitalizarea totală a pieței crypto la 1 trilion de dolari în graficul de weekend | Grafic: TradingView.com Ce este KYC?

Regula Know Your Customer (KYC) impune companiilor să confirme identitățile clienților lor pentru a opri activitățile ilegale, inclusiv spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Înainte de a oferi servicii monetare, companiile, inclusiv schimburile de monede digitale, trebuie să colecteze și să verifice informații personale de la clienții lor, inclusiv numele, adresa, data nașterii și documentul de identitate emis de guvern. Această regulă este utilizată într-un număr de sectoare pentru a reduce comportamentul fraudulos și ilegal.

-Imagine prezentată de la TRT World

Sursa – bitcoinist.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online