Bitcoin se îndreaptă spre îndeplinirea visului lui Satoshi Nakamoto

156

Satoshi Nakamoto ar fi mândru. Bitcoin e pe drumul de a îndeplini în sfârșit dorința creatorului său.

Criptomoneda veche de 15 ani a îndeplinit multe roluri – de la sursa de speculații la acoperirea împotriva inflației – dar s-a chinuit să-și găsească o identitate clară. Acum există semne tot mai mari că se îndreaptă spre scopul propus: plăți.

„Dezvoltarea în ceea ce privește construirea plăților cu cripto a continuat rapid, chiar dacă a trecut oarecum neobservată din cauza volatilității de pe piața mai largă”, a declarat Richard Mico, CEO al Banxa, un furnizor de infrastructură de plăți și conformitate în SUA.

Cantitatea de bitcoin stocată în Lightning Network – un protocol de plată stratificat deasupra blockchain-ului – a crescut cu două treimi în ultimul an pentru a atinge un maxim istoric de 5.580 de monede, potrivit companiei de date cripto The Block.

Specialiștii în plăți criptografice au înregistrat, de asemenea, volume puternice.

BitPay, cu sediul în SUA, a declarat că volumul tranzacțiilor a crescut cu 18% anul trecut față de 2021. CoinsPaid a spus că volumele în al patrulea trimestru din 2022 au crescut cu 32% comparativ cu un an înainte.

Reuters Graphics

Deci, de ce cripto nu a reușit să împlinească visul inventatorului pseudonim Nakamoto, descris într-o renumită lucrare  din 2008 intitulată „Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”?

Volatilitatea prețurilor, vitezele lente de procesare și incertitudinea reglementară persistentă se numără printre factorii care au făcut ca, criptomonedele să fie greoaie ca mijloc de plată. Puțini comercianți prețuiesc bunuri sau servicii în cripto.

Cu toate acestea, susținătorii susțin că bitcoin oferă costuri de tranzacție mai mici și viteze mai rapide decât numerarul tradițional, în special pentru transferurile transfrontaliere.

Sursa: Reuters

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online