Noua integrare USDT permite utilizatorilor Telegram să trimită Crypto în chat

41

Aplicația de mesagerie Telegram a adăugat suport pentru gigantul stablecoin USDT pe botul său de portofel, potrivit unui raport CoinDesk. Cu această integrare, utilizatorii pot acum să cumpere și să vândă USDT direct în aplicație, extinzând capacitățile de cryptomonedă ale aplicației.

Această dezvoltare semnificativă face mai ușor pentru utilizatorii Telegram să-și gestioneze deținerile de cryptomonede și să efectueze tranzacții P2P folosind USDT. Cu această nouă integrare, utilizatorii pot accesa și utiliza acum stablecoin-ul în aplicația Telegram, ceea ce ar putea crește adoptarea și utilizarea USDT.

Botul de portofel al Telegram este o funcție din Telegram care permite utilizatorilor să-și gestioneze deținerile de cryptomonede, inclusiv trimiterea și primirea tranzacțiilor, verificarea soldurilor și vizualizarea istoricului tranzacțiilor. Adăugarea USDT la botul portofel extinde capacitățile crypto ale aplicației, care includeau anterior suport pentru cryptomoneda Bitcoin și Telegram sub simbolul TON.

Care sunt riscurile integrării USDT pe Telegram?

Populara aplicație de mesagerie și-a sporit implicarea în cryptomonede adăugând suport pentru diverse cryptomonede pe botul său de portofel. Pe lângă Bitcoin, Telegram a adăugat și suport pentru tokenul său TON anul trecut.

În timp ce integrarea pe botul portofel al Telegram poate oferi mai multe beneficii, există și unele riscuri asociate cu utilizarea stablecoin-ului pe platformă; aceste riscuri includ:

Risc de contrapartidă: atunci când folosesc botul portofel, utilizatorii au încredere în Telegram în deținerile lor de cryptomonede, deoarece platforma gestionează cheile private, iar utilizatorii se bazează pe măsurile de securitate Telegram pentru a-și proteja fondurile. Aglomerarea rețelei: la fel ca toate cryptomonedele, tranzacțiile cu monede stabile sunt procesate într-o rețea blockchain, care poate deveni aglomerată în perioadele de cerere mare, ceea ce duce la întârzieri în procesarea tranzacțiilor și la creșterea taxelor. Creșterea activității înșelătorii: integrarea USDT în portofelul Telegram crește și riscul activităților frauduloase ale escrocilor. Acești escroci pot încerca să profite de integrare creând conturi false sau oferind utilizatorilor oportunități de investiții frauduloase. Integrarea USDT poate stimula adoptarea Stablecoin-ului?

Integrarea USDT pe platforma de mesagerie poate avea mai multe efecte pozitive asupra stablecoin-ului, cum ar fi adoptarea crescută și accesibilitatea unui public mai larg.

În plus, permițând utilizatorilor să trimită și să primească cryptomoneda direct în aplicație, integrarea în botul portofel face ca utilizarea stablecoin-ului să fie mai convenabilă și mai ușor de utilizat, ceea ce poate încuraja mai mulți utilizatori să folosească USDT pentru tranzacțiile lor în loc de alte cryptomonede, rezultând într-o creștere suplimentară a adoptării sale la nivel mondial.

Capitalizarea pieței USDT a crescut la peste 77 de miliarde de dolari în ultima lună. Sursa: CoinmarketCap

În plus, acest lucru poate îmbunătăți stabilitatea pieței stablecoin, deoarece este legată de dolarul american; USDT este conceput pentru a oferi stabilitate pe piața crypto de multe ori volatilă. În plus, această nouă caracteristică își poate spori lichiditatea, oferind o altă platformă pentru ca utilizatorii să tranzacționeze și să schimbe, stimulând cererea.

În general, adăugarea la botul Telegram are un impact pozitiv, deoarece stablecoins precum USDT devin din ce în ce mai populare pentru capacitatea lor de a oferi stabilitate și de a reduce volatilitatea pe piața crypto, contribuind la creșterea adoptării acesteia și încurajând mai mulți investitori să folosească atât aplicația, cât și stablecoin. .

Scăderea prețului Bitcoin pe graficul cu o zi. Sursa: BTCUSDT pe TradingView.com Bitcoin scade de la pragul de 28.000 USD pe graficul cu o zi. Sursa: BTCUSDT pe TradingView.com

Imagine caracteristică de la Unsplash, diagramă de pe TradingView.com

Sursa – bitcoinist.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online