286 de miliarde de dolari se revarsă în fondurile de piață monetară

23

În contextul EPFR, fondurile de piață monetară se umflă în martie, deoarece investitorii retrag depozitele de la bănci.

În total, peste 286 miliarde de dolari au inundat fondurile de piață monetară până acum în martie, fiind cea mai mare lună de intrări de la criza Covid-19, potrivit datelor EPFR.

Cei mai mari câștigători sunt Goldman Sachs, JPMorgan Chase și Fidelity, investitorii vărsând bani în fondurile de piață monetară din SUA în ultimele două săptămâni, în condițiile în care prăbușirea a două bănci regionale din SUA și acordul de salvare a Credit Suisse au ridicat îngrijorări cu privire la siguranța depozitelor bancare.

Iată o defalcare rapidă: Fondurile monetare americane ale Goldman au primit aproape 52 de miliarde de dolari, o creștere de 13%, de la 9 martie, cu o zi înainte ca Silicon Valley Bank să fie preluată de autoritățile americane; fondurile JPMorgan au primit aproape 46 de miliarde de dolari; iar Fidelity a înregistrat intrări de aproape 37 de miliarde de dolari, potrivit datelor iMoneyNet de vineri dimineață.

Creșterea puternică a fluxurilor din această lună a ajutat la creșterea activelor globale din fondurile monetare la un nivel record de 5,1 mld. dolari miercuri, potrivit cercetării Bank of America.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online