Consiliul concurenței din România investighează o posibilă coluziune pe piețele de ulei de floarea-soarelui, zahăr și unt

38

Consiliul Concurenței din România a lansat pe 30 martie trei investigații privind posibile înțelegeri de fixare a prețurilor între producătorii de ulei de floarea-soarelui, unt și zahăr.

Au fost deja efectuate inspecții inopinate, autorizate de Curtea de Apel București și justificate de necesitatea de a obține toate informațiile și documentele necesare pentru a clarifica posibilele practici anticoncurențiale.

“Avem suspiciuni că unii producători au profitat de contextul economic actual (inflație ridicată) și au acceptat să majoreze în continuare prețurile de vânzare ale unor produse, obținând astfel profituri mai mari, nemeritate. Dacă în urma investigațiilor vom identifica astfel de practici, vom emite sancțiuni drastice”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, potrivit Profit.ro.

Astfel, pe parcursul celor trei investigații, au fost efectuate inspecții inopinate la sediile și punctele de lucru ale mai multor companii de pe piața producției și comercializării uleiului de floarea-soarelui, precum Bunge România, Expur, Prutul și Ardealul.

Pe piața producerii și comercializării untului, printre companiile investigate se numără Albalact, Covalact și Dorna Lactate (parte a grupului Lactalis), Friesland România, Lacto Food și Fabrica de lapte Brașov (Olympus).

În ceea ce privește piața de fabricare și comercializare a zahărului, au fost efectuate inspecții la societățile Agrana România, Pfeifer & Langen România și Lucsor Impex.

 

Sursa: www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online