One United Properties contractează o finanțare de 20 mil. euro de la Banca Transilvania, pentru rezidențialul One Cotroceni Park

42

 

În România, One United Properties, investitor și dezvoltator ecologic de proprietăți imobiliare rezidențiale, mixte și de birouri din România, încheie un acord de finanțare cu Banca Transilvania, în valoare de 20 de milioane de euro. Finanțarea este acordată One United Properties pentru o perioadă de până la 42 de luni și reprezintă un credit de investiții pentru finalizarea ansamblului rezidențial One Cotroceni Park, aflat în prezent într-un stadiu avansat de construcție și cu termen de finalizare estimat în 2023. Peste 90% din apartamente sunt deja precontractate de către clienți.

Compania dezvoltă cea mai ambițioasă inițiativă de regenerare urbană din București pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafață de 5,8 hectare. One Cotroceni Park este un proiect cu destinație mixtă, oferind spații moderne de birouri, zone comerciale și de agrement, precum și unități de locuit. Componenta rezidențială a One Cotroceni Park oferă 868 de apartamente cu design modern și finisaje superioare, dispuse la parter plus 11 etaje. Clădirile vor oferi o vedere panoramică asupra Palatului Cotroceni, Grădinii Botanice și Palatului Parlamentului și vor beneficia de trei niveluri de parcare subterană, spații comerciale la parter, apartamente cu grădină la etajul al doilea și penthouse-uri moderne la etajele superioare.

Unitățile rezidențiale de la One Cotroceni Park au primit deja precertificarea Green Homes din partea Consiliului Român pentru Clădiri Verzi – partener al One United Properties de aproape 10 ani – care se acordă unui proiect imobiliar aflat în faza de execuție, pentru îndeplinirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu. Clădirile verzi au numeroase beneficii pentru viitorii locuitori, cum ar fi: performanțe energetice ridicate conform principiilor nZEB (near zero energy), surse de energie regenerabilă, nivelul ridicat de confort oferit de spațiile verzi, materiale și finisaje care asigură o calitate superioară a mediului interior și un impact pozitiv asupra sănătății locuitorilor.

În plus, One United Properties își concentrează eforturile pe dezvoltarea orașului într-un mod responsabil, respectând și integrând practicile ESG și oferind concepte imobiliare multifuncționale, în care comunitățile nou apărute au acces nu numai la spații verzi, ci și la o gamă largă de servicii comerciale, de agrement și educaționale, cu scopul de a reduce timpul petrecut în trafic. Din acest punct de vedere, One Cotroceni Park se remarcă prin varietatea de facilități integrate, precum cafenele și restaurante, sală de sport și piscină, farmacii, supermarket, parc privat etc.

One Cotroceni Park reprezintă doar prima fază a unei dezvoltări urbane mult mai mari, care se va numi One Cotroceni City și se va întinde pe mai mult de 10 hectare de teren (pe locul fostelor platforme industriale Ventilatorul și TitanMar). A doua fază a One Cotroceni City va include dezvoltarea One Cotroceni Towers, cea mai recentă achiziție strategică a companiei, anunțată în februarie 2023.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online