ROBOR crește din nou

30

Joi, Indicele ROBOR a urcat pe piaţa interbancară la nivelul de 2,08%, de la 2,06% cât era miercuri.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, folosit în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la nivelul înregistrat miercuri de 2,39%. Un moment asemănător este şi în cazul ROBOR la nouă luni, care semnifică rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, indicele fiind la nivelul din 28 martie, respectiv 2,48%,  rezultă din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Indicele ROBOR la 12 luni a rămas constant la 2,53%. Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05%  în condiţiile în care, în perioada asemănătoare a anului trecut indicatorul era la 0,87%.  Valoarea cea mai mare a acestui indicator a fost înregistrată în luna octombrie a anului 2014, 2,20%.

Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online