ROBOR, un nou nivel record

43

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a atins miercuri un nou record al ultimilor trei ani şi jumătate. Indicele a ajuns la 2,47% pe an, de la 2,45% pe an cât era luni, rezultă din datele Băncii Naţionale a României (BNR), preluate de către Agerpres.

O valoare apropiată a fost înregistrată pe 23 octombrie 2014, respectiv 2,48% pe an. Potrivit datelor Băncii Naționale a României, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condiţiile în care, în perioada asemănătoare a anului trecut indicatorul era la 0,91% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, folosit în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la 2,57% pe an. Mai mult de atât, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, nu s-a dezvoltat la 2,62% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a rămas miercuri la 2,67% pe an.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online