Vasile Şalaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, şi-a dat demisia

40

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că secretarul de stat Vasile Șalaru și-a depus demisia, după ce, în urmă cu câteva zile, conform presei locale, a declarat că fetele ar trebui să învețe “să meargă frumos”, cu “pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții” și să știe “să fie gazde bune”.

“În urma unei discuții pe care am avut-o cu secretarul de stat Vasile Șalaru, dânsul a înțeles să-și înainteze demisia, pentru a nu afecta sistemul de învățământ din România într-o manieră și mai apăsată, în condițiile în care știm cu toții cu câte probleme ne confruntăm. Domnia sa va reveni într-o conferință de presă cu detalii pentru a explica ce a vrut să transmită prin intermediul acelei declarații, pe care nu și-o asumă integral”, a declarat ministrul Cîmpeanu, la B1 TV.

Vasile Șalaru, membru ALDE, a făcut respectivele afirmații într-o conferință de presă la Deva.

Șalaru precizează că, marți și miercuri, a participat la Consfătuirile pentru managementul în învățământul preuniversitar în județul Hunedoara, prilej cu care a susținut două conferințe de presă, una la sediul Inspectoratului Școlar Județean și o alta, la sediul ALDE Hunedoara.

”O ziaristă de la un cotidian hunedorean a ales tendențios, din toată prezentarea mea pe teme de educație și pe teme politice, doar părerea mea că educația nonformală ar trebui să aibă o pondere mai importantă în cadrul orelor de consiliere școlară și de Educație fizică și sport, părere pe care a denaturat-o total, scoțând-o din context. Mai mult, ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparținut niciodată, dar care mi-au adus grave prejudicii’‘, afirmă fostul secretar de stat.

El se declară dezamăgit de modul în care cotidianul respectiv a ”înțeles să-și informeze cititorii asupra unor teme importante, spre deosebire de toți ceilalți jurnaliști, care au făcut-o corect”.

”Asigur pe această cale întreaga opinie publică de faptul că nu folosesc niciodată exprimări triviale, cu atât mai mult în legătură cu elevii. (…) Sunt uimit că unele posturi de televiziune naționale au ales să prezinte doar acest articol defăimător și nu pe celelalte, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra modului în care este publicul informat. ‘Ziarul hunedoreanul’, ‘Glasul Hunedoarei’, postul Hunedoara Tv, pe al cărui site se află înregistrarea conferinței de presă, au prezentat corect afirmația: ‘Mai în glumă, mai în serios, eu cred că spatele drept, pieptul bombat și privirea înainte contează mult. Optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută să privească altfel viața’. Autoarea articolului (…) a modificat această afirmație, interpretând-o în mod tendențios, atribuindu-mi cuvinte pe care nu le-am rostit”, adaugă Șalaru.

Fostul secretar de stat arată că înregistrarea conferinței de presă poate fi vizionată pe TV Hunedoara.ro.

”Cu toate că a sprijini educația nonformală este un lucru meritoriu, nu o vină, că mă consider un dascăl devotat școlii românești, ca om de bună credință înțeleg să mă retrag din funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării Științifice tocmai pentru a nu aduce un prejudiciu nici sistemului de învățământ și nici ALDE, partidul din care fac parte. Mă retrag cu convingerea că ‘orice faptă bună nu rămâne nepedepsită”’, conchide Vasile Șalaru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online