Avocații Simonei Halep sunt încrezători că vor reuși să o scape de suspendarea primită

Simona Halep in timpul meciului disputat cu Marta Olehivna Kostyuk in cadrul WTA Transylvania Open tennis tournament, Cluj-Napoca, 30 octombrie 2021.
59

Răsturnare de situație în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Jucătoarea de tenis din România este pe drumul cel bun.

 George Cosac:„Se pare că lucrurile merg pe un făgaş bun. Am ferma convingere că Simona este curată”

Preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis,  george Cosac a anunțat miercuri, 14 decembrie 2022, că lucrurile merg pe un făgaş bun în procesul de doping în care este implicată Simona Halep.

Astfel, „Nu mai ştiu nimic despre Simona, doar ce citesc şi eu. Se pare că lucrurile merg pe un făgaş bun. Eu am ferma convingere că va ieşi bine şi, mai mult decât atât, am ferma convingere că Simona este curată”, a afirmat, miercuri, George Cosac, prezent la Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Tenis.

Avocații Simonei Halep sunt încrezători că vor reuși să o scape de suspendarea primită

În contextul judiciar, avocații ei sunt încrezători că vor reuși să o scape de suspendarea provizorie impusă de Agenția Internațională de Integritate în Tenis. Avocații Simonei Halep se bazează pe „lipsa vinovăției sau neglijența Simonei, care a fost sabotată neintenționat. O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu «Evrenzo» (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei.”, relatează ProSport.

Concret, avocații ei își pregătesc apărarea prin probe, teste, analize și documente furnizate de o agenție cunoscută cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante (Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante). Pe baza tuturor acestor probe, avocații ei vor cere, probabil, să îi fie ridicată orice suspendare.

În opinia lor, „Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping.”, au declarat, recent, avocații jucătoarei de tenis.

De altfel, nume mari din lumea sportului au vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată jucătoarea de tenis din România. Printre aceste nume mari se află și Steve Simon, președintele WTA.

În opinia sa, „Cred că ea nu a făcut ceva intenționat aici! Acestea fiind spuse, cred cu tărie în programul nostru antidoping și cred că este unul bun, iar jucătoarele noastre îl susțin la rândul lor. Și dacă o întrebați pe Simona, îl susține și ea. Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce trecem prin proces, adevărul va ieși la iveală și ne vom ocupa de el în consecință. Dar am multă simpatie pentru Simona și nu i-aș pune niciodată la îndoială integritatea”, a afirmat, anterior, Steve Simon.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online