Comisia Europeană: Până în prezent, 80% dintre cetățenii UE au avut deja Covid-19

91

În contextul socio-imunitar actual, Comisia Europeană a transmis, miercuri, că estimează că între 60% și 80% din populația Uniunii Europene a trecut deja prin infectarea cu Covid-19, relatează Reuters.

În informaţiile sale, „Se estimează că între 60% şi 80% din populaţia din UE a avut până acum COVID-19”, a declarat comisara europeană pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, într-o conferinţă de presă.

Concret, agenţia pentru sănătate publică din cadrul UE a precizat că numărul cazurilor raportate de Covid a acoperit până acum aproximativ 30% din populaţia europeană, dar dacă la acest număr sunt adăugate şi infectările neraportate, atunci totalul infectărilor ar fi de 350 de milioane, reprezentând 77% din populaţia din Uniunea Europeană.

În ultima perioadă, odată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese din cauza coronavirusului, ţările din UE au intrat într-o nouă fază a pandemiei, acea fază în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a precizat Stella Kyriakides.

În contextul medial, pregătindu-se pentru această fază mai puţin acută a pandemiei, guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze imunizarea persoanelor încă nevaccinate împotriva coronavirusului, în special a copiilor, a anunţat Comisia Europeană, adăugând totodată că are în vedere planuri pentru dezvoltarea unor noi medicamente antivirale.

Sursa: Digi24.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online