Cristian Tudor Popescu este de părere că Simona Halep nu va scăpa de suspendare în scandalul de dopaj

Foto: prosport.ro
151

Simona Halep nu va scăpa fără o sancțiune după acuzațiile de dopaj, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu. Acesta a vorbit despre situația în care se află sportiva noastră și a punctat că ea are doar o singură șansă să-și mai continue cariera în tenis la nivel înalt.

Gazetarul și-a explicat afirmația și de ce consideră că Agenția Antidoping este obligată să o sancționeze.

Este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune

În precizările sale, „N-am telefon roșu, fir direct cu Simona să știu ce se întâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: după ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune. E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping.

E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă. Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă”, a declarat CTP.

În plus, gazetarul a punctat că medicamentul Roxadustat „nu este nici țelină, nici zahăr pudră, nici măcar una din substanțele care mai apar pe anumite etichete în care se precizează că este posibil ca un produs să conțină anumite urme”. În acest context, în cea mai fericită situație, el susține că Simona Halep are șansa să continue în tenisul mondial, la nivel înalt, dacă primește o suspendare de nouă luni.

Concret, „Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani. Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep a obținut o audiere în regim de urgență

De altfel, jucătoarea de tenis a obținut o audiere în regim de urgență în fața panelului de trei arbitri ai Sports Resolutions. Este vorba despre tribunalul independent de la Londra desemnat de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis să ancheteze cazul de dopaj care a provocat suspendarea nelimitată a fostului număr mondial WTA, Simona Halep.

Aşadar„Avantajul este acela că, în mod evident, lucrurile se desfășoară cu celeritate, adică mult mai repede față de o procedură, să spunem așa, regulată. Practic, este de mare ajutor perioada de timp în care se soluționează cazul, respectiv.

Pe orice sportiv audierea în regim de urgență ajută doar din perspectiva timpului pe care-l câștigă”, a explicat Cristian Jura, expert în Dreptul Sportului, potrivit Antena 3 CNN.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online