Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină, care se comemorează întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui

Foto: cvlpress.ro
93

În credinţa creştină, Duminica Floriilor este o sărbătoare foarte importantă, care se comemorează întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Această zi reprezintă intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. De asemenea, în mod tradițional, persoanele care au nume de flori își aniversează onomastica.

Dacă ai în familie pe cineva sau un prieten pe care îl cheamă Florin, Florina, Florentina, Florica, Floricica sau orice alt derivat al acestui nume, duminica asta trebuie să știi că e bine să-i trimiți un mesaj de felicitare din suflet acelei persoane cu ocazia onomasticii.

Câteva urări frumoase pe care le poți trimite acestora.

 Cele mai frumoase urări, felicitări și mesaje pentru românii cu nume de flori

Astfel:

– Să primeşti flori de ziua ta. Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare. La mulţi ani!

– Pentru că florile înfloresc în fiecare primăvară, Pentru că suntem tineri şi iubim prietenia, În numele ei şi a tot ce-i frumos, Eu îţi doresc fericirea! La mulţi Ani!

– Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulţi Ani!

– Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, cu trandafiri ca să fii veşnic iubita şi cu margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. La mulţi ani!

– Aşa cum florile sunt semne ale primăverii, aşa este şi acest mesaj un semn ca ţin la tine! La mulţi Ani!

– Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai. La mulţi ani!

– Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări astfel încât să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani!

– Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea. La mulți ani!

– De fiecare dată când te uiți la aceste flori să știi că cineva, departe, se gândește la tine. Aș vrea să fie mai multe moduri în care să-ți spun cât însemni pentru mine. Îți trimit câte un sărut ascuns în petalele fiecărei flori! La mulți ani!

– Florii alese și zile senine, săptămâna patimilor să te țină în leagăn de flori și lumină curată Dumnezeiască! La mulți ani!

– Floare pură, floare sfântă, azi e ziua ta … soarele a aflat şi el, luna … da şi ea! Fericire le-a adus, mie … împlinire, că iubesc o stea divină cu nume de floare! La mulţi ani!

– Pentru că ești o persoană deosebită, toate florile din lume urează un sincer „La mulți ani” unei alte flori!

– Azi trezeşte-te la viaţă odată cu natura! Fii un fluture zglobiu şi aşează-te pe prima floare a purităţii! La mulți ani!

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online