MAE: Marți 31 ianuarie 2023, în Franţa va avea loc o grevă generală

Foto: românia.europaliberă.org
628

În ziua de 30-01-2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, în contextul în care marți, 31 ianuarie 2023, va avea loc o grevă generală, la nivel național, fiind așteptate perturbări ale tuturor categoriilor de transport din țara respectivă.

Astfel, MAE îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că marți, 31 ianuarie 2023, va avea loc o grevă generală, la nivel național, fiind așteptate perturbări ale tuturor categoriilor de transport.

Pe linia circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar) se vor putea obține detalii privind mersul trenurilor cu 24 de ore până la 48 de ore în avans, putând fi consulate site-urile:

În plus, transportul public ar putea fi perturbat din cauza grevei șoferilor și a devierii unor linii de transport, pe fondul manifestațiilor planificate în Franța.

În plus, autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale circulației, precum și site-ul RATP (https://www.ratp.fr/) pentru a aflat detalii despre circulația din regiunea pariziană.

Se preconizează perturbări ale curselor aeriene, pasagerii fiind rugați să verifice eventualele anulări/întârzieri ale zborurilor pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/. Ar putea exista și perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit și Insula Corsica.

Protestele au luat amploare în Franța din cauza reformei pensiilor

Încă de zilele trecute, zeci de persoane au fost reținute în Paris și Lyon în urma protestelor față de reforma pensiilor și erodarea nivelului de trai, în ciuda faptului că Emmanuel Macron dorește evitarea violențelor.

În contextul Prefecturii Poliției din Paris, 20 de persoane au fost reținute pe data de 19 ianuarie 2023 în urma protestelor, după ce s-au iscat conflicte între grupurile de protestatari și forțele de ordine în Piața Bastilia din Paris. În Lyon, au fost reținuți 17 protestatari, relatează cotidianul francezi Le Figaro.

La rândul său, președintele Franței, Emmanuel Macron le-a cerut liderilor de sindicate să ia măsuri pentru evitarea violențelor.

Astfel, „Este bine şi legitim să fie exprimate toate opiniile, acesta este principiul democraţiei. Eu sunt încrezător că organizatorii manifestaţiilor vor acţiona pentru ca dezacordul compatrioţilor noştri să fie exprimat fără confruntări, fără violenţe şi daune”, a spus acesta.

Pe lângă Paris și Lyon, au loc proteste și în Toulouse, Marsilia, Nantes, Montpellier, Perpignan, Orleans, Lille, Bordeaux şi Strasbourg.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online