Un om apropiat al lui Vladimir Putin și a ocupat o funcție importantă în Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), s-a sinucis

Foto: româniatv.net
75

În această dimineaţă, Rusia este în stare de șoc. A fost găsit mort în urmă cu doar câteva ore, iar anchetatorii susțin că ar fi vorba despre o sinucidere. Era un om apropiat al lui Vladimir Putin și a ocupat o funcție importantă în Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Astfel, Evgeny Lobaciov, un fost general al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) și totodată un apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit în propria locuință din Moscova.

Fostul general rus, Evgheni Lobaciov, avea 76 de ani, iar cadavrul său a fost descoperit în cursul zilei de miercuri, pe casa scărilor uneia dintre casele de pe strada Kachalinskaya din centrul Moscovei.

În condițiile în care lângă corpul fostului general a fost găsit un pistol TT, de fabricație sovietică, anchetatorii ruși i-au în calcul faptul că aceasta ar fi putut să se sinucidă, notează agenţia rusă TASS.

Un fost general rus a fost găsit mort

De altfel, soția generalului a fost cea care a cerut ajutorul autorităților. Potrivit acesteia, Lobaciov ar fi plecat în cursul zilei de miercuri la o plimbare şi nu s-a mai întors niciodată.

În ceea ce privește motivele care ar fi putut duce la un astfel de gest, REN-TV anunța că fostul general rus a fost diagnosticat cu o boală gravă și de asemenea, s-ar fi confruntat și cu o serie de probleme financiare în ultima perioadă.

În contextul politic, presa internațională scrie că Evgheni Lobaciov a fost un susținător al politicilor lui Vladimir Putin atât în perioada în care își exercita activitatea cât și după. Totodată, el a fost și un activist foarte cunoscut în asociațiile pro-Kremlin și ONG-uri. Acesta a colaborat inclusiv și cu ideologul naționalist Alexander Dugin și viceprimarul Moscovei Alexander Gorbienko.

În Rusia, acesta nu este singurul deces misterios care șochează ţara. De la debutul războiului din Ucraina și până în prezent, mai mulți oficiali ruși de rang înalt, dar și mai mulți afacerişti influenți din industria petrolieră au murit în condiții misterioase.

Decese misterioase pe bandă rulantă în Rusia

În contextul social nici până acum anchetatorii nu au aflat cauzele reale ale deceselor, iar subiectele nu au mai fost dezbătute. Cel mai recent eveniment de acest tip a avut loc la începutul lunii iunie. Atunci, cadavrul lui Yuri Voronov, fondatorul și șeful Astra-Shipping, o companie de transport și logistică specializată în comenzi pentru Gazprom din Arctica, a fost descoperit într-un sat de vacanță de lângă Sankt Petersburg.

Anterior, în luna aprilie, poliția din Spania a găsit cadavrele lui Serghei Protosieni, fostul vicepreședinte al consiliului de administrație al Novatek, dar și ale soţiei şi fiicei acestuia. Toți ar fi murit din cauza loviturilor de cuțit și de topor, însă cazul nu a fost elucidat nici până acum.

Tot în luna aprilie, Vladislav Avaev, fost vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort într-un apartament din Moscova. Alături de el erau și fiica sa minoră, dar și soția sa, cei trei fiind împușcați în apartamentul lor.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online