75 de ani de la prima apariţie a personajului de desene animate „Bugs Bunny”

Unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite personaje de desene animate „Bugs Bunny”, cel mai iubit iepure animat, și-a făcut prima apariție la 27 iulie 1940, în „A Wild Hare”. Ulterior, a apărut în serii de desene animate precum Looney Tunes și Merrie Melodies.

Considerat un simbol al copilăriei, Bugs este iepurele gri, foarte inteligent, care a reușit să-și introducă spectacorul în lumea fascinantă a desenelor animate. „Bugs Bunny” s-a născut la Brooklyn, New York. Potrivit lui Mel Blanc, actorul care i-a dat grai, accentul său este un amestec între cel din zona Bronx și cel din Brooklyn, potrivit historia.ro.

Este cunoscut datorită replicii care l-a consacrat: „What’s up, Doc? ” („Ce s-a’ntâmplat, Doc?”) și datorită conflictului cu alte personaje, cum ar fi Elmer Fudd, Yosemite Sam, Marvin sau Daffy Duck. Aproape întotdeauna, Bugs iese învingător din orice fel de conflict. Aceasta este o trăsătură, pe care i-a atribuit-o regizorul Chunk Jones, căruia i-a plăcut să pună față în față învingătorii și învinșii.

Temându-se ca nu cumva personajul să-și piardă din popularitate, implicându-se în conflicte în calitate de agresor, Jones a descoperit modul prin care poate să-i aducă lui Bugs simpatia publicului. Toți adversarii iepurașului sunt niște fanfaroni care fie îl înșeală, fie îl amenință. După ce a fost jignit, de obicei de trei ori, Bugs reacționează: „Îți dai seama, bineînțeles, că asta înseamnă război”.

Alți regizori, precum Friz Freleng l-au făcut pe Bugs să-și ofere ajutorul celor care aveau nevoie, creând astfel circumstanțe atenuante pentru poznele pe care le făcea. Iar audiența îi dă permisiunea, tacit, să se răzbune sau să se apere.

În 1941, Bugs Bunny a devenit foarte popular în cultura americană, dar și cel mai îndrăgit personaj al seriei Looney Tunes. Un an mai târziu a devenit starul seriei de desene animate Merrie’s Melodies. Tot în 1942, Bugs Bunny a suferit o serie de schimbări, dinții din față fiind măriți pentru a ieși în evidență, iar capul regândit și realizat mai rotund.

„Bugs Bunny” a apărut în nenumărate producții, iar în 1958, pelicula „Knighty Knight Bugs” a primit premiul Oscar, potrivit infoplease.com. În toamna anului 1960, a debutat pe canalul ABC emisiunea „The Bugs Bunny Show”, care a fost apreciată timp de 30 de ani. În 1985 a devenit al doilea personaj de desene animate care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

În 1990, Bugs a apărut într-o campanie de luptă împotriva drogurilor, iar în 1997, a apărut pe un timbru al Statelor Unite. În 2002, revista „TV Guide” a publicat lista celor mai bune 50 de personaje de desene animate, iar „Bugs Bunny” ocupa locul I, potrivit today.wmit.net.au. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata